«28 Φεβρουαρίου, σκότωσαν το παιδί μου. Ήταν ούτε 20 ετών».

Συγγενείς θυμάτων και πολυτραυματιών του πολύνεκρου δυστυχήματος, με τρεμάμενη φωνή μοιράστηκαν όσα βίωσαν την τραγική νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, τα αναπάντητα αν που τους ταλανίζουν, τα αναπάντητα γιατί.

«Δεν αναζητούμε ούτε τη λύπηση, ούτε συμπόνοια, αναζητούμε δικαίωση».

Εννέα μήνες μετά, ζητούν την πλήρη διερεύνηση του δυστυχήματος από δικαστικές Αρχές και Βουλή αλλά και την απόδοση ευθυνών για όλους τους υπεύθυνους.

«Μέχρι τώρα κοιτάζουν να τα κρύψουν όλα κάτω από το χαλί. Κοντεύουν να πείσουν και εμάς ότι δεν έγινε τίποτα, ότι ζούμε ένα όνειρο».

H ζωή όσων έμειναν πίσω έχει κοπεί στα δύο, προ Τεμπών και μετά Τεμπών.

«Θα πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην απώλεια και στον πόνο που νιώθουμε και από την άλλη θα πρέπει να συνεχίσουμε, θα πρέπει να στηρίξουμε το άλλο παιδί που έχουμε».

Διώξεις

Στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε βάρος 23 προσώπων (στην πλειονότητα δημόσιοι υπάλληλοι), προχώρησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που κατέληξε ότι οι παραλείψεις στην εκτέλεση της αμαρτωλής σύμβασης 717 στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

«Για άλλη μια φορά τα μη πολιτικά πρόσωπα θα υποστούν, και ορθά, τον έλεγχο από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ οι πολιτικοί (οι οποίοι ενδεχομένως να είχαν και μεγαλύτερες ευθύνες) με την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραμένουν στο απυρόβλητο», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση ευθύνεται που δεν υπάρχει προανακριτική για τα Τέμπη. Ο Μητσοτάκης όπως στις υποκλοπές, έτσι και στα Τέμπη επιλεγεί τη συγκάλυψη και όχι τη διαφάνεια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Υπάρχει ζήτημα και με τη δικαιοσύνη, γιατί η ανάκριση δεν προχωρά με τους ρυθμούς που θα ανέμενε κανείς», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μέσω του MEGA.


Πηγή