To newsit αποκαλύπτει και τους διαλόγους.

Αρχηγός: Έχει κάποιο νέο μήπως;
Υπαρχηγός: Δεν πρόκειται μέχρι δύο η ώρα που κλείνει η τράπεζα να δοθεί η έγκριση. Δεν προλαβαίνει με τίποτα, πάει από Δευτέρα.
Αρχηγός: Ναι αλλά άλλο να ξέρουμε ότι έχουμε την έγκριση.
Υπαρχηγός: Αγάπη μου την έχουμε την έγκριση. Αν διαβάσεις το τελευταίο χαρτί που μας είχαν στείλει ήταν ξεκάθαρο.

Στο πολυπρόσωπο δίκτυο κεντρικό ρόλο φέρεται να είχε ένας 51χρονος.

«Από την «συμμορία των 11» που έκανε τις απάτες με το ΦΠΑ και πιάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία, τα νήματα φέρεται να κινούσε ο 51χρονος ο οποίος κινείται στη ζώνη των νοτίων προαστίων και έχει παντρευτεί γνωστό μοντέλο- εστεμμένη των καλλιστείων με διεθνείς διακρίσεις», αναφέρει το δημοσίευμα του newsit.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, θα πει πως το κατηγορητήριο είναι αόριστο. Ο ίδιος εκπροσωπεί και δεύτερο κατηγορούμενο και η απολογία τους θα γίνει από βδομάδα.

Ενεργοί στα social με πλούσιο υλικό από ταξίδια

Το ζευγάρι φαίνεται ενεργό στα social media, στα οποία ανεβάζει κατά καιρούς πλούσιο φωτογραφικό υλικό από ταξίδια.

Το δεύτερο πρόσωπο, κάτοικος και αυτός των νοτίων προαστίων – ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί- δηλώνει επίσημα επιχειρηματίας ενώ στο παρελθόν έχει απασχολήσει τα φλας των παπαράτσι για την σχέση του με γνωστό μοντέλο το οποίο σήμερα ασχολείται με το τραγούδι.

Από τους 11 συλληφθέντες οι 10 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οι 3 αρχηγικά στελέχη του δικτύου που χρησιμοποιούσε πλαστές αποδείξεις, εικονικές εταιρείες και ένα δαιδαλώδες σύστημα με τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων διακινούνταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με συνολική λεία είναι άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στα 70 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η φοροαποφυγή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κατά περίπτωση δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση νόμων περί όπλων.

Πώς δούλευε η απάτη

Όπως προέκυψε μέσω ανύπαρκτων εταιριών εμπορίας προϊόντων τεχνολογίας, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό να παρακρατούν τον ΦΠΑ υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις δήλωναν ως έδρα των εταιριών, χώρους στους οποίους ουδέποτε εγκαθίσταντο υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις και αιτούνταν τις σχετικές αιτήσεις χορήγησης ενισχύσεων για επιστρεπτέα προκαταβολή.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η σύσταση 5 εταιρειών μέσω υφαρπαγής στοιχείων προσώπου και μεταβίβαση σε αυτό 26 εταιρειών, τις οποίες διαχειρίζονταν αφανώς τα μέλη της οργάνωσης. Το άτομο αυτό περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα των μεγαλοοφειλέτων του δημοσίου με ποσό 3.250.000 ευρώ περίπου.

Σε διαλόγους που φέρνει στο φως το newsit αποκαλύπτεται:

Αρχηγός: Σας είχε πάρει τηλέφωνο ο Άρης πριν λίγο να σας πει για ένα πρόγραμμα…
Άγνωστος: Α, ο Άρης…
Αρχηγός: Ναι, ναι. Λοιπόν εμείς ανοίγουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Ναι να συνδέεται με το e-shop που έχουμε, με τη σελίδα που τώρα τη φτιάχνουμε.

Ως προς την απάτη που αφορά στον Φ.Π.Α., οι εταιρίες που διαχειρίζονταν τα μέλη εξέδωσαν εικονικά παραστατικά αξίας Φ.Π.Α. 16.000.426,39 ευρώ και έλαβαν εικονικά παραστατικά αξίας 13.545.119,26 ευρώ.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 πολυτελή αμάξια πιστόλια κινητά, ενώ δεσμεύτηκαν 1.556.333,82 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς 22 επιχειρήσεων.


Πηγή