Όμως, λίγες ώρες αργότερα το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει πως πρόκειται για ομήρους, οι οποίοι, ενώ κατάφεραν να δραπετεύσουν από κρησφύγετο της Χαμάς, έπεσαν νεκροί από ισραηλινές σφαίρες.

Στο Τελ Αβίβ η οργή ξεχειλίζει.

«Είναι ένα χτύπημα στην καρδιά. Μου δείχνει πως πρέπει να υπάρξει κάποια συμφωνία αυτή τη στιγμή για να επιστρέψουν οι όμηροι», ανέφερε συγγενής ομήρου.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι τρεις όμηροι κρατούσαν λευκή σημαία, προτού σκοτωθούν από ισραηλινά πυρά. Ο 28χρονος Γιοτάμ, ο 22χρονος Σαμέρ και ο 28χρονος Αλόν είχαν απαχθεί από τα κιμπούτς Κφαρ Αζά και Νιρ Οζ, στις 7 Οκτωβρίου.

«Είναι μια αβάστακτη τραγωδία. Όλο το Ισραήλ θρηνεί αυτό το απόγευμα. Η καρδιά μου είναι δίπλα στις οικογένειες που θρηνούν αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Άλλοι τρεις όμηροι εντοπίστηκαν νεκροί, από πυρά της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Στην Χαν Γιουνίς, η μητέρα του οπερατέρ του Al Jazeera, Σαμέρ Αμπού Ντάκα, αγκαλιάζει τη σορό του γιού της. Έπεσε νεκρός την ώρα που κατέγραφε εικόνες σε ένα σχολείο, όταν τα ισραηλινά αεροσκάφη άρχισαν να βομβαρδίζουν. Το αραβικό δίκτυο καταγγέλλει πως οι ισραηλινές δυνάμεις δεν άφηναν τους γιατρούς να πλησιάσουν για να τον βοηθήσουν.

Μαζί του τραυματίστηκε και ο δημοσιογράφος Γουαέλ αλ Νταντού. Τον Οκτώβριο, ο 53χρονος ρεπόρτερ είχε μάθει σε ζωντανή σύνδεση πως η γυναίκα του, ο γιος, η κόρη και το εγγόνι του είχαν σκοτωθεί από ισραηλινό βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ.

Οι Ισραηλινοί βρήκαν όπλα μέσα σε θερμοκοιτίδες

Οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οι έρευνες έχουν ως στόχο σύμφωνα με το Ισραήλ να εξαρθρωθεί πλήρως η Χαμάς και οι επιχειρήσεις ειδικά σε νοσοκομεία είναι καθημερινές.

Σε βίντεο που έδωσαν οι ισραηλινοί στη δημοσιότητα εμφανίζονται στρατιώτες να βρίσκουν όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς ακόμη και σε θερμοκοιτίδες.

Σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί, αμέτρητα είναι τα οπλικά συστήματα που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες 24 ώρες.


Πηγή