Τα βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν το ξεκίνημα του καυγά στο Γκάζι, τηn στιγμή που ο ένοπλος ανοίγει πυρ στα θύματα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, τη διαφυγή των δραστών με το τζιπ που είχαν φτάσει στο σημείο και το πανδαιμόνιο στην περιοχή, με τους τραυματίες να χάνουν αίμα και τους αυτόπτες μάρτυρες, να παρακολουθούν τις σκηνές που εξασφάλισε το LIVE NEWS με κομμένη την ανάσα.

Για μια ανούσια παρεξήγηση, για έναν καυγά που ξεκίνησε από τα νερά που έριξε το τζιπ στην παρέα των θυμάτων, όταν πέρασε πάνω από μια λακκούβα της περιοχής, με τους δύο δράστες να κατεβαίνουν από το όχημα αποφασισμένοι να σκοτώσουν.

Το χρονικό

Το ρολόι από την κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην οδό Ιάκχου στο Γκάζι δείχνει 06 και 58 λεπτά το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Από το σκουρόχρωμο τζιπ που έχει κλείσει τον δρόμο, κατεβαίνουν οι δύο κακοποιοί που κινούνται αργά προς την παρέα των Κρητικών.

Φτάνουν πρόσωπο με πρόσωπο απέναντί τους. Στα πλάνα φαίνονται τρεις από την παρέα των Κρητικών να κάνουν λίγα βήματα μπροστά από τους υπόλοιπους, με την ένταση στο σημείο να ανεβαίνει.

Ένας εκ των αντρών που τραυματίστηκαν, πιάνει στην πλάτη τον άντρα που λίγο αργότερα θα βγάλει το όπλο και μπαίνει ανάμεσα σε εκείνον και στον φίλο του, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Ο δεύτερος εκ των δραστών όμως, του ρίχνει γροθιά στο πρόσωπο. Οι φίλοι του ζητούν εξηγήσεις. Σε άλλο σημείο διακρίνονται και οι δύο δράστες με τα δύο θύματα.

Αριστερά, ο ένας Κρητικός ρίχνει ένα χαστούκι στον οπλισμένο δράστη και δεξιά ο συνεργός του κακοποιού, με καταγωγή από την Αλβανία, έχει αρχίσει τα χτυπήματα στο νεαρό Κρητικό. Στη συνέχεια, βγαίνει το όπλο και ακούγονται πυροβολισμοί.

Ο δράστης βγάζει το όπλο και καρέ διακρίνεται η λάμψη από την πρώτη σφαίρα που φεύγει. Ακολουθούν κι άλλοι πυροβολισμοί, με τον έναν να είναι πισώπλατος.

Η κατάληξη φαίνεται στο νέο βίντεο ντοκουμέντο του LIVE NEWS, με τους αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο να έχουν παγώσει και τους τρεις τραυματίες να παραμένουν αιμόφυρτοι, πεσμένοι στο δρόμο.

Ο δράστης έχει ρίξει τέσσερις σφαίρες μέσα σε 40 δευτερόλεπτα και στις 6 και 59, επιστρέφει μαζί με τον συνεργό του στο αυτοκίνητο, για να φύγουν ανενόχλητοι από το σημείο.

Η έρευνα των Αρχών

Οι αστυνομικοί που τρέχουν τη μεγάλη έρευνα έχουν ήδη στα χέρια τους, έναν εκ των δραστών και βρίσκονται πολύ κοντά στη σύλληψη του πιστολέρο.

Ενός κακοποιού με καταγωγή από την Αλβανία που στο παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα και επέστρεψε για να συνεχίσει, όπως αποδείχθηκε, την παράνομη δράση του.

Όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, ο καταζητούμενος πιστολέρο είναι ηλικίας 35 – 37 ετών, που έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές τόσο στην πατρίδα του, όσο και στην Ελλάδα.

Κυκλοφορούσε ελεύθερος στην καρδιά της Αθήνας και δε δίστασε να βάλει στο στόχαστρο άτομα που έβλεπε για πρώτη φορά.

Ο συνεργός του που συνελήφθη και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών και διακινήσεις μεταναστών, ανέφερε στους αστυνομικούς που δεν γνώριζε τις προθέσεις του φίλου του.

Και οι δύο πάντως, όπως δείχνουν τα βίντεο, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς μπήκαν στο όχημα που είχαν φτάσει και έγιναν καπνός.

Με τις έρευνες για την αιματηρή επίθεση να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τα βλέμματα να είναι διαρκώς στραμμένα στους τρεις τραυματίες, που είχαν έρθει από την Κρήτη για bachelor party και έζησαν τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής τους.


Πηγή