Συναγερμός σήμανε στην Πράγα, καθώς έπεσαν πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Τσεχίας, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες.

O δράστης «εξουδετερώθηκε» σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της τοπικών αρχών, ενώ ορισμένα μέσα αναφέρουν πως ο δράστης αυτοκτόνησε μετά την επίθεση.

«Με βάση τις αρχικές πληροφορίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στο σημείο», τόνισε η αστυνομία.

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία ενημερώνει: «Προτρέπουμε τους πολίτες να μην παραμείνουν στην περιοχή και να μην βγουν από το σπίτι. Η επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη».

Φοιτητές σκαρφάλωσαν σε πεζούλια για να σωθούν

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις μεγάλος είναι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών. Οι φοιτητές σκαρφάλωσαν στην κορυφή του κτιρίου για να σωθούν από τον δράστη.

Εικόνες έχουν αρχίσει να «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, όπου σε μία από αυτές φαίνεται σε μία αίθουσα να έχουν βάλει έπιπλα ώστε να μπλοκαριστεί η είσοδος στον δράστη.

Μία νέα φωτογραφία του δράστη, τον απεικονίζει με ένα αυτόματο όπλο, να είναι οχυρωμένος στο πανεπιστήμιο και να κάνει χρήση τριπόδου για το αυτόματο όπλο.

10 νεκροί και 25 τραυματίες ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός

Κάτοικος της Πράγας μίλησε στο Live News για το φονικό συμβάν

Ο Άγγελος Γουλής δήλωσε: «Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για την Πράγα. Έγινε στον 4 όροφο του πανεπιστημίου της Φιλοσοφικής. Ο δράστης μάλλον είναι νεαρός. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο δράστης προσπαθούσε να πυροβολήσει κι έξω από το πανεπιστήμιο».


Πηγή