Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά ο 20χρονος και ο 17χρονος που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ και τον βαρύτατο τραυματισμό του 32χρονου συναδέλφου του.

Το βράδυ της αιματοβαμμένης καταδίωξης μαζί με 2 ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν κλέψει τέσσερα αυτοκίνητα από Νίκαια και Πέραμα. Οι νεαροί ήταν γνωστοί στις Αρχές, καθώς όλοι τους είχαν συμμετάσχει σε ληστείες και κλοπές αυτοκινήτων.

Ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκαν ότι είχαν συστήσει συμμορία και ότι ευθύνονται εκείνοι για τον θάνατο του αστυνομικού.

«Δεν έκανα επικίνδυνους ελιγμούς. Δεν φέρω καμία ευθύνη για τον τραυματισμό του αστυνομικού», ανέφερε στην απολογία του ο 20χρονος.

Ο 17χρονος, ο οποίος είναι ξάδελφός του 20χρονου, υποστήριξε πως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε δεν ενεπλάκη στην καταδίωξη και ότι το μοιραίο βράδυ πήγαινε στο Πέραμα.

«Δεν έχω καμία σχέση με την καταδίωξη. Εγώ πήγαινα προς Πέραμα», δήλωσε ο 17χρονος.

Ο 17χρονος είχε εμπλακεί και στην καταδίωξη που έγινε το 2021 στο Πέραμα, όπου τότε είχε χάσει τη ζωή του μετά από αστυνομικά πυρά ο 20χρονος Νίκος Σαμπάνης.

Στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί της άμεσης δράσης που πήραν μέρος στην καταδίωξη μιλούν για 3 αυτοκίνητα που είχαν αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς στην Αθηνών Κορίνθου.

«Άλλαζαν συνεχώς λωρίδες κυκλοφορίας με απότομες, κοφτές κινήσεις ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα που υπήρχαν στο δρόμο. Στο σημείο που η Λεωφόρος Αθηνών ενώνεται με την Εθνική Οδό υπάρχει μία μεγάλη δεξιά στροφή. Ακριβώς πάνω στη στροφή, κατά την πραγματοποίηση ανεξέλεγκτων ελιγμών, τα δύο HUNDAI συγκρούστηκαν πλαγίως μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο οδηγός του πράσινου οχήματος να χάσει τον έλεγχο, το όχημα να περιστραφεί εν μέση οδό, να προσκρούσει στο διαχωριστικό τσιμεντένιο στηθαίο της εθνικής οδού που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ρεύματα και να ακινητοποιηθεί στην αριστερή λωρίδα μπροστά μας με τη μούρη αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, κλείνοντάς μας το δρόμο και θέτοντάς μας σε κίνδυνο», αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί.

Λίγα λεπτά αργότερα η μηχανή της Ομάδας ΔΙΑΣ που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να φρενάρει. Ο 29χρονος οδηγός καρφώθηκε στο περιπολικό και σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο 32χρονος συνεπιβάτης του εκτοξεύτηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

«Αμέσως πήδηξα το στηθαίο και πέρασα στο αντίθετο ρεύμα που βρισκόταν πεσμένος ο συνάδελφος της ΔΙΑΣ και έκανα σήματα με αναμμένο φακό για να μην τον πατήσουν. Ο 20χρονος και οι συνεργοί του είναι αποκλειστικά υπαίτιοι των όσων διαδραματίστηκαν», συμπλήρωσαν στην κατάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει και τους άλλους δύο νεαρούς, συνεργούς των συλληφθέντων, τους οποίους και αναζητούν.


Πηγή