Όπως αναφέρουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης, δύο μέρες μετά τις δηλώσεις Ράμα, παραιτήθηκε ο εκτελών χρέη δημάρχου της Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, ενώ σημειώνουν ότι η παραίτηση υποβλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον νομάρχη Αυλώνας.

Πριν την σημαντική αναφορά του Έντι Ράμα στην υπόθεση, είχε προηγηθεί η απόφαση του αλβανικού ειδικού δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να πάρει ολιγόωρη άδεια από τη φυλακή, όπου κρατείται εδώ και μήνες, προκειμένου να μεταβεί συνοδεία αστυνομικών στη Χιμάρα για να ορκιστεί δήμαρχος.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στην ελληνική ομογένεια στην Αλβανία επικρατεί ανησυχία για το ενδεχόμενο να διορίσει κάποιον «εκλεκτό» του ο Ράμα ως δήμαρχο Χιμάρας – έστω και προσωρινό.

Μπορεί ο Έντι Ράμα να χαρακτήρισε τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, ωστόσο, αρνείται να του δώσει τη δημαρχία της χώρας καθώς, όπως λέει, πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η δίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από την Αθήνα κρατούν το γεγονός πως ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφέρθηκε στον Φρέντι Μπελέρη ως «εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας» και επισημαίνουν πως το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο.


Πηγή