Στη Θεσσαλονίκη έφτασε το πρωί της Δευτέρας η σορός του Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών το απόγευμα της Κυριακής, βυθίζοντας στη θλίψη όλη τη χώρα.

Λίγη ώρα αργότερα στο γραφείο τελετών απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην Θέρμη έφτασαν υποβασταζόμενες η σύζυγός του Χριστίνα και η κόρη του Ειρήνη.

Φίλοι και συγγενείς βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετίσουν τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή.

Βασίλης Καρράς: Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του

Σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09:00 έως τις 13:00 θα τεθεί η σορός του Βασίλη Καρρά την Τρίτη (26.12) στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ταφή θα γίνει στην γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας την Τετάρτη (27.12) στις 12:00.

Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους.

Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, «Φλόγα».

Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης) γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953.

Ήταν ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του που με τη βραχνή φωνή του άφησε ανεξίτηλο το μουσικό του στίγμα. Ο Βασίλης Καρράς είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 ετών πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Έκανε τεράστιες επιτυχίες με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ήταν με τον δίσκο «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη» που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Συνεργάστηκε με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και άλλοι.

Έκανε ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης και άλλοι, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργάστηκε και σε ζωντανά προγράμματα. Ως συνθέτης και στιχουργός, έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού. Στις πολυάριθμες συναυλίες του σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από Έλληνες και ξένους.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το agrinio24.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Πηγή