Σε κάθε βήμα που κάνουν στην Γάζα οι ισραηλινοί στρατιώτες, και ένα σημάδι της Χαμάς.

Τούνελ και κρυψώνες της οργάνωσης παντού.

«Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Πολεμούμε σε όλα τα μέτωπα. Έχουμε τεράστια επιτυχία, αλλά έχουμε και οδυνηρές απώλειες», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Με ένα ακόμα προπαγανδιστικό βίντεο, η Χαμάς δείχνει επιθέσεις κατά ισραηλινών τανκ στην Χαν Γιουνίς θέλοντας να δείξει πως ακόμα δεν έχει χάσει τον έλεγχο της περιοχής.

Εκατόν εβδομήντα παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στην Γάζα μέσα σε 24 ώρες από τις ισραηλινές επιθέσεις… λέει το παλαιστινιακό υπουργείο υγείας, την ώρα που στην Ράφα… στην νότια άκρη της Λωρίδας της Γάζας, χιλιάδες εκτοπισμένες οικογένειες είναι στο κρύο. Χωρίς φαγητό, νερό και μέρος να μείνουν.

Και όλα αυτά ενώ στο Ισραήλ, το δράμα συνεχίζεται για τις οικογένειες όσων είναι ακόμα στα χέρια της Χαμάς, στην Γάζα.

Σοκάρουν οι περιγραφές γυναίκας πρώην ομήρου της Χαμάς

Η Μια Σεμ ήταν στα χέρια της Χαμάς για σχεδόν δυο μήνες.

Την κρατούσε εξτρεμιστής της οργάνωσης στο σπίτι όπου έμενε με την γυναίκα του και τα παιδιά του.

«Ήταν Ολοκαύτωμα. Ήμουν κλεισμένη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Δεν μου επέτρεπε να μιλήσω, να με δουν, να με ακούν. Ήμουν κρυμμένη. Υπήρχε ένας τρομοκράτης που με παρακολουθούσε 24 ώρες το 24ωρο. Με βίαζε με τα μάτια του», δήλωσε η Μία Σεμ.

Η γυναίκα του ενόπλου της Χαμάς ήταν πολύ σκληρή, λέει η Μία.

Την κρατούσε επίτηδες νηστική για μέρες επειδή την ζήλευε όταν ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον άντρα της, ο οποίος της είχε εκμυστηρευτεί σε μια αναλαμπή καλοσύνης πως δεν την αγαπούσε.


Πηγή