Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ν.Μεντβέντεφ προέβλεψε την εξαγωγή του «Maidan» από την Ουκρανία στη Γερμανία εάν το Βερολίνο συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο.

«Απεργίες στη Γερμανία: οι αγρότες έχουν κλειδώσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι επιδοτήσεις έχουν σταματήσει και τα αστρονομικά ποσά που δαπανώνται για την Ουκρανία συνεχίζουν να αυξάνονται. Και η Γερμανία είναι ο κύριος χορηγός. Εάν συνεχιστεί αυτό, οι υποστηρικτές του Bandera θα εξάγουν το αποδεδειγμένο όπλο τους – το Maidan – στο Βερολίνο», έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο X.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, εάν συνεχιστεί αυτή η υποστήριξη, «είναι πολύ αμφίβολο ότι ο [Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα αντέξει».

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με κακόβουλο ενδιαφέρον», κατέληξε σκωπτικά ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σημειωτέον ότι στα τέλη του 2023, αναφέρθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιδιώξει εξοικονόμηση προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.

Κάποιες περικοπές έπληξαν στους αγρότες, συμπεριλαμβανομένων των εκπτώσεων στο πετρέλαιο κίνησης και των φορολογικών ελαφρύνσεων.

Σε απάντηση, ο επικεφαλής της Ένωσης Γερμανών Αγροτών, Joachim Rukwid, κάλεσε σε απεργίες από τις 8 Ιανουαρίου για να διαμαρτυρηθεί για την προγραμματισμένη άρση των φορολογικών ελαφρύνσεων.

Επιπλέον, στις 7 Ιανουαρίου, το συνδικάτο των Γερμανών μηχανολόγων GDL ανακοίνωσε μια πανελλαδική απεργία , η οποία απειλεί να παραλύσει τη σιδηροδρομική κυκλοφορία στη Γερμανία.

Το σωματείο ζητά υψηλότερους μισθούς για τους μηχανουργούς και μείωση της εβδομάδας εργασίας για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε βάρδιες.




Πηγή