Στην αρχή ο Φώτης εξήγησε τι σημαίνει να είναι κάποιος αστροφωτογράφος: «Είναι αστροφωτογράφος, δηλαδή φωτογραφίζει τοπία και αστερισμούς και τις μισές μέρες του μηνά ζει στα βουνά. Είμαι φωτογράφος τοπιού, φύσης, άγριας ζωής και αστροφωτογράφος. Αστροφωτογράφιση είναι η τέχνη του να βγάζεις φωτογραφία βραδινών τοπίων, αστερισμών, να πιάνεις τα άστρα. Η αστροφωτογράφιση θέλει πολύ διάβασμα και να είσαι συνέχεια στο βουνό, ώστε να βγάζεις φωτογραφίες».

Μάλιστα, μοιράστηκε και μία ξεχωριστή εμπειρία που έχει βιώσει: «Έχω κοιμηθεί στο κρύο στους -28,5 βαθμούς στο Σιάδι Μύγας στην Τύμφη. Πολύ μεγάλο ρολό παίζει ο τεχνικός εξοπλισμός . Τις μισές μέρες του μήνα η ζωή μου είναι συνέχεια στα βουνά. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να φθάσω γρήγορα στην κορυφή, πηγαίνω στο βουνό για να απολαύσω τη φύση και να την αποτυπώνω. Η φωτογραφία τοπιού και άγριας φύσης θέλει να είσαι φυσιολάτρης και να ξέρεις τις συνήθειες των ζωών».

«Διοργανώνω βιωματικές εκδρομές για να μείνει κάποιος ένα βράδυ στη σκηνή μαζί μας και να βιώσει τη μαγεία του βουνού.Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζω είναι οι καιρικές συνθήκες και τα ζώα», δήλωσε ο αστροφωτογράφος.


Πηγή