Θεσσαλοί αγρότες σε απόγνωση που βγήκαν με τα τρακτέρ τους στο δρόμο απωθούνται με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να μη κλείσουν το δρόμο.

Επικρατεί πανδαιμόνιο, ωστόσο οι αγρότες καταφέρνουν να φθάσουν με τα πόδια στη νέα Εθνική οδό για συμβολικό αποκλεισμό.

Οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον κόμβο Πλατύκαμπου και στον Ε65 με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και να τους πείσει να μη κλείσουν το δρόμο.

Ανυποχώρητοι οι αγρότες δηλώνουν πως δεν πρόκειται να φύγουν από το σημείο αν δεν δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματά τους. Κάνουν λόγο για ανύπαρκτες έως μικρές αποζημιώσεις για τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί από τις θεομηνίες και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής.

Ανοιχτός στο διάλογο με τους αγρότες εμφανίζεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος έθεσε σειρά προτάσεων για ενίσχυση των Ελλήνων αγροτών στη σύσκεψη με ομολόγους του στις Βρυξέλλες.

«Είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε πραγματικά και με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν λύνονται όλα τα προβλήματα αλλά μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία, είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να βρούμε πολλές λύσεις, ουσιαστικές και άμεσες», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Έλληνας Υπουργός στην εισήγησή του, έθεσε τρία μείζονα ζητήματα, τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και την ανάγκη δημιουργίας μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπισή τους, την ακαρπία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν στην αλιεία, τα ψάρια εισβολείς στη Μεσόγειο.


Πηγή