Δολοφονίες που σχετίζονται με το κύκλωμα της «Greek Mafia» διαπράχτηκαν από το 2017 μέχρι σήμερα. Οι μόνες συλλήψεις που έγιναν ήταν δύο αδελφών για την εκτέλεση του Καραϊβάζ.

Από το 2017 μαίνεται ο «εμφύλιος πόλεμος» εντός της «Greek Mafia», για την πρωτοκαθεδρία στο «κόσμο της νύχτας», το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών προϊόντων. Ο νέος κύκλος του αίματος, ύστερα από μια «ανακωχή» οκτώ ετών, ξεκίνησε το 2017 με τη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα. Στις 3 Μαΐου έπεσε νεκρός τη στιγμή που ο γιος του κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έμπαινε στο προαύλιο του σχολείου.

Το 2018 θεωρείται η «χρονιά του ξεκαθαρίσματος» για την εγχώρια μαφία, αφού πέφτουν νεκροί οκτώ μέλη εγκληματικών οργανώσεων, ανάμεσά τους και πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως ο Βασίλης Στεφανάκος, ο Γιώργος Λίτσας, ο πρώην εκαμίτης Σπύρος Παπαχρήστου και ο Μανώλης Καραγιάννης. Η Greek Mafia, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ, έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλο το φάσμα της εγκληματικότητας –από ακριβά συμβόλαια θανάτου, λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, εμπόριο ναρκωτικών, μέχρι εκβιασμούς, προστασία και εμπόριο λευκής σάρκας– μετράει ήδη 23 νεκρούς τα τελευταία 8 χρόνια, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε βομβιστικές επιθέσεις.

Greek Mafia: O κύκλος του αίματος της τελευταίας οκταετίας:

3/5/2017 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΙΒΑ. Ο 46χρονος «μπράβος» έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια του παιδιού του, έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο στα Γλυκά Νερά. Οι δράστες τον «γάζωσαν» στη θέση του οδηγού, την στιγμή που ο γιος του, είχε αποβιβαστεί και έμπαινε στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος. Έντρομο το παιδί φώναξε «δάσκαλε, βοήθεια, σκοτώνουν τον μπαμπά μου». Ο εκτελεστής παραβίασε τον άγραφο νόμο της νύχτας, που έλεγε να μην σκοτώνουν τα θύματά τους μπροστά σε γυναίκες και παιδιά.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

17/1/18 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ. Λ. Αθηνών και Α. Παπανδρέου στο Χαϊδάρι. Εκτέλεσαν με Καλάσνικοφ τον 53χρονο έμπορο καυσίμων. Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή μεσαίου κυβισμού, ο συνεπιβάτης, άνοιξε την πόρτα του οδηγού από το θωρακισμένο όχημα και πυροβόλησε 29 φορές τον «άρχοντα της νύχτας». Το θύμα είχε μέσα στο αυτοκίνητο όπλο, το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

25/2/18 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ GREEK ΜΑΦΙΑ. Λ. Θηβών και Τρεμπεσίνας στο Περιστέρι. Ο Γιώργος Π., 61 ετών, οδηγούσε μοτοσυκλέτα και ήταν σταματημένος σε φανάρι. Τον πλησίασε με τα πόδια ένας άγνωστος και τον πυροβόλησε 4 φορές.

19/4/18 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ «ΜΠΡΑΒΟΥ» ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΤΣΑ. Πεισιστράτους και Τριπόλεως στους Αγίους Αναργύρους. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σταμάτησαν δίπλα στο smart του 45χρονου Γιώργου Λίτσα, με το προσωνύμιο «Μπούμπης», και τον πυροβολήσαν 11 φορές με Καλάσνικοφ.

30/4/2018 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ. Ο 57χρονος πρώην αστυνομικός δέχεται καταιγισμό πυρών την ώρα που έβγαινε από ταβέρνα και κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Κάντζας. Καταφέρνει να γυρίσει στο κατάστημα, για να ζητήσει βοήθεια, αλλά υποκύπτει στα βαριά του τραύματα.

27/06/18 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ. Αίαντος – Ναϊάδων στο Π. Φάληρο. Νεκρός από τα πυρά αγνώστων έπεσε ο Μανώλης Καραγιάννης, 45 ετών, γνωστός με τα προσωνύμια «Καράφλας» ή «Σαμπρέλας». Δέχτηκε έναν πυροβολισμό στο στήθος, 2 στην κοιλιά και έναν στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο ΓΚΝ, όπου πέθανε.

19/09/18 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 33ΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Οδός Στρατηγού Δαγκλή 32 στην Κηφισιά. Ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε την Κατερίνα Αναγνωστάκη ,33 ετών, μέσα στο αυτοκίνητό της στο υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού της.

13/12/18 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Κ.Δ. Στην οδό Πίνδου και Ιεροθέου στο Μοσχάτο, πέφτει νεκρός σε ενέδρα θανάτου ο 48χρονος Κ.Δ.

07/5/2019 ΝΕΚΡΟΣ Ο Σ.Π. Στα Μανιάτικα του Πειραιά έπεσε νεκρός 54χρονος «μπράβος» με το ψευδώνυμο «Κάβουρας» ή «Δάσκαλος».

29/10/2019 ΝΕΚΡΟΣ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ GREEK MAFIA. Στο φανάρι της Λ. Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου στο Χαϊδάρι, εκτέλεσαν τον 50χρονο επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, θεωρούνταν ο «ταμίας» της εγχώριας μαφίας.

05/10/2020 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ «ΑΠΑΤΣΙ». Ο 60χρονος Π.Ε. κινείται πεζός στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα, όταν ένοπλος τον σκοτώνει μέσα από το αυτοκίνητο που επέβαινε.

09/12/2020 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ. Στην οδό Υμηττού 5 στα Βριλήσσια. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε ένα μαύρο BMW 316 πλησίασαν τον Δημήτρη Καπετανάκη ή Καπέ, 56 ετών, ο οποίος περπατούσε αμέριμνος, καθώς σε κοντινή απόσταση ήταν το σπίτι του.

09/4/2021 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΪΒΑΖ. Ο 52χρονος δημοσιογράφος δολοφονείται έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο δράστης τού έριξε και τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συνελήφθησαν δύο αδέλφια.

15/5/2021 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΡΩΗΝ ΠΥΓΜΑΧΟΥ. Στην οδό Ιφιγενείας στη Μεταμόρφωση, έπεσε νεκρός πρώην πυγμάχος της ΑΕΚ, γνωστός με το ψευδώνυμο «Κεφάλας».

31/5/21 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΥΓΜΑΧΟΥ. Ανδρέα Παπανδρέου 22 στη Βάρη. Άγνωστοι πλησίασαν και σκότωσαν τον Τάσο Μπερδέση, 39 ετών, πρώην πυγμάχο, στο χώρο στάθμευσης του αθλητικού κέντρου όπου πήγαινε για προπόνηση, σχεδόν καθημερινά.

16/11/21 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥ (πρατήριο καυσίμων). Θηβών 181 – Ρέντη. Ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW μπήκε στο χώρο του πρατηρίου καυσίμων. Ξαφνικά, από το πίσω κάθισμα ένα άτομο πυροβόλησε και σκότωσε τον 37χρονο σύζυγο της ιδιοκτήτριας.

25/4/2022 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΥ. Σκούρτα Βοιωτίας. Δύο κουκουλοφόροι, που επέβαιναν σε κλεμμένη μοτοσυκλέτα, εκτέλεσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, στην αυλή της οικίας του όπου διασκέδαζε με την οικογένειά του. Η δολοφονία έγινε για την «κόντρα» που είχε με τη ρωσόφωνη μαφία για το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

18/6/22 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Λ. Μαραθώνος 90 – Γέρακας. Με 20 σφαίρες εκτέλεσαν τον έμπορο καυσίμων Γιώργο Μήτσου, την στιγμή που βγήκε από το θωρακισμένο όχημά του.

07/6/23 ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΡΟΥΜΠΕΤΗ – ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ. Στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό, δύο άτομα της ρωσικής μαφίας «γάζωσαν» με Καλάσνικοφ και τραυμάτισαν θανάσιμα τον Βασίλη Ρουμπέτη και τον γαμπρό του Διονύση Μουζακίτη.

14/1/2024 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΑΜΠΟΥΝΗ. Δύο ένοπλοι σκότωσαν μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του, στο Ν. Κόσμο, τον 44χρονο επιχειρηματία Βαγγέλη Ζαμπούνη, γνωστό και ως «Ζαμπόν».

Πηγή