Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές του Πηλίου και τις Σποράδες πάνω από τα 400 μέτρα, ενώ σε Βοιωτία, Αττική και Εύβοια πάνω από τα 500 – 600 μέτρα.

Στις περιοχές του Αιγαίου ο καιρός θα παραμείνει άστατος, ενώ στην υπόλοιπη κεντρική, δυτική και κεντρική Ελλάδα θα επικρατήσει μόνο ηλιοφάνεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας με παγωνιά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα είναι στους 12 – 13 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 08 – 10 βαθμούς στα βόρεια, στους 10 – 11 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στους 10 – 14 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική νωρίς το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές σε παραθαλάσσιες περιοχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε περιοχές πάνω από 600 μ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 7-8 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Την Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες μόνο στην Κρήτη και χιόνια στα ορεινά, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη την χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.


Πηγή