Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος θα γίνει ο 7ος τεχνικός που έχει προπονήσει τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό!

Οι δρόμοι των “ερυθρόλευκων” με τον Κάρλος Καρβαλιάλ χωρίζουν μετά από μόλις 11 παιχνίδια, με απολογισμό πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Οι Πειραιώτες το Σάββατο (10/2, 17:30) υποδέχονται στο “Γ. Καραϊσκάκης” τον ΟΦΗ, για την 22η αγωνιστική της Super League, και όπως όλα δείχνουν στον πάγκο θα καθίσει ο προπονητής της Κ19 του συλλόγου, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Ο 45χρονος τεχνικός έγινε ευρέως γνωστός και το όνομά του είναι στην επικαιρότητα μετά την επιτυχία του Ολυμπιακού Κ19 κόντρα στην Ίντερ, όπου οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το εισιτήριο για τους “16” του Youth League.

Ο Συλαϊδόπουλος είχε εξαιρετική πορεία στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού για έξι χρόνια και μετά την απομάκρυνση του Ντάνι Πογιάτος τη σεζόν 2020-21 κάθισε στον “πράσινο” πάγκο για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ (2-2), για την 5η αγωνιστική της Super League. Στη συνέχεια, το “τριφύλλι” προχώρησε στην πρόσληψη του Λάσλο Μπόλονι, αλλά όταν αποχώρησε και ο Ρουμάνος τεχνικός ο Συλαϊδόπουλος έκατσε εκ νέου στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Η δεύτερη φορά ήταν στην ήττα με 4-1 στη Λεωφόρο από τον Ολυμπιακό και η τρίτη στο 0-0 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, για τα τότε πλέι οφ της Super League.

Βέβαια δεν είναι ο μόνος που έχει καθίσει τον πάγκο τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού σε επίπεδο πρώτης ομάδας.

Προηγήθηκαν -με χρονολογική σειρά- οι Θέμος Ασδέρης, Στέφαν Μπόμπεκ, Λάκης Πετρόπουλος, Καζιμίρ Γκόρσκι, Χέλμουτ Σενέκοβιτς και ο Γιάτσεκ Γκμοχ.


Πηγή