Στο «κάδρο» νέα πρόσωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται νέα πρόσωπα, των οποίων η δράση φέρεται να σχετίζεται τόσο με τον κατηγορούμενο όσο και με το θύμα.

Τι είναι αυτό που τους συνδέει και από πού προκύπτει;

Από την πρώτη ανάλυση στα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στοιχεία που τους παραπέμπουν ευθέως στο παράνομο «κυνήγι» αρχαιοτήτων.

Μια δραστηριότητα που αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Κατά την επεξεργασία από την  ανάκτηση των δεδομένων των κινητών  τηλεφώνων του κατηγορούμενου και του θύματος, οι Αρχές βρήκαν και ανέκτησαν το περιεχόμενο των συζητήσεων τους που είναι γενικά η αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων, αρχαιοτήτων και χρυσού στην  ύπαιθρο.

Αυτά είναι τα διαγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες που φέρεται να αντάλλασσαν:

-Που μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;

-Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε.

Σε αυτά τα μηνύματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης μιλούσαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τουλάχιστον 4 άτομα, εκτός Μεσολογγίου, από Ναύπακτο, Αγρίνιο και Αιτωλικό.

Ο κρεοπώλης φέρεται να συνομιλεί με τα πρόσωπα αυτά για μήνες πριν τη δολοφονία του Μπάμπη.

Αντιστοίχως, από την ανάκτηση των δεδομένων στο κινητό κλώνο του  θύματος φαίνεται πως και ο άτυχος νέος συνομιλούσε με τα ίδια πρόσωπα για κυνήγι χαμένου θησαυρού ένα μήνα πριν εντοπιστεί νεκρός.

Στην απολογία του ο κρεοπώλης είχε υποστηρίξει πως ο Μπάμπης έψαχνε να αγοράσει μηχάνημα ανίχνευσης πολύτιμων αντικειμένων. Σε αυτά τα νέα πρόσωπα στρέφουν την προσοχή τους τώρα οιΑρχές και αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις.

Θα ερευνηθεί η σχέση τους με τον κρεοπώλη και το θύμα, αλλά και οι μεταξύ τους συναλλαγές.

Δεν αποκλείεται η βεντάλια της έρευνας να ανοίξει και άλλο, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ανάλυση και η επεξεργασία των κινητών τηλεφώνων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στο «Τούνελ», δεν αποκλείεται αυτή η δράση παράνομου κυκλώματος αρχαιοκαπήλων στην περιοχή να συσχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη. Ανοιχτό αφήνεται το ενδεχόμενο σε αυτή την περίπτωση να σχηματιστεί και νέα δικογραφία που θα συσχετιστεί με τη δικογραφία της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

Το κυνήγι θησαυρού & οι περίεργοι θάνατοι

Πρώτο το «Τούνελ» έφερε στο φως πριν από χρόνια τους περίεργους θανάτους που σχετίζονταν με το κυνήγι των κρυμμένων θησαυρών στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Στον κάμπο του Ευηνοχωρίου που εντοπίστηκε το πτώμα του Μπάμπη, είχε βρεθεί νεκρός πριν από 8 χρόνια ο κτηνοτρόφος Βασίλης Δημαράς, 33 χρόνων, από το Κουτσοχέρι. Ο αγαπητός σε όλο το χωριό νέος, είχε μιλήσει για ραντεβού στο Ευηνοχώρι με κάποιον «παππού», λίγο πριν οι δικοί του τον βρουν πνιγμένο στον ποταμό Εύηνο.

Τα σημειώματα που ανακάλυψε η μητέρα του Βασίλη στο δωμάτιό του φαίνεται να αποκάλυπταν την πηγή του κακού, αφού μιλούσαν το πρώτο για εγκλήματα στον Εύηνο και το δεύτερο για έναν αστυνομικό και για χρηματικό ποσό που πιθανότατα του είχε δοθεί.

Την ίδια τύχη όμως είχε και ο κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής, 57 χρόνων, από τον Άγιο Γεώργιο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του αδερφού του, είχε δει τις παρανομίες αρχαιοκαπήλων στην περιοχή που έβοσκε τα πρόβατά του και κάποιοι φρόντισαν να του κλείσουν το στόμα σε χείμαρρο που καταλήγει στον Εύηνο.

Και τις δύο υποθέσεις κανείς δεν ερεύνησε σε βάθος και οδηγήθηκαν στο αρχείο.

Είναι η δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου η κορυφή του παγόβουνου μιας εγκληματικής δράσης ετών;

Ενέδρα για τα «δανεικά» ή για αρχαία;

Κάποιος ή κάποιοι παγίδευαν το Μπάμπη Κούτσικο μαζί με το φυσικό αυτουργό της δολοφονίας, στήνοντάς του ενέδρα και εκτελώντας τον εκείνο το μοιραίο βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου στον κάμπο του Μεσολογγίου.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές αναζητώντας σε βάθος το κίνητρο του φονικού.

Ποιος ή ποιοι έστησαν ενέδρα στον άτυχο νέο και γιατί;

Τι γνώριζε ο Μπάμπης που τον έθεσε σε κίνδυνο και τον έκανε στόχο;

Γιατί αναζητούσε στο διαδίκτυο πληροφορίες για το πού και πώς μπορεί κάποιος να βρει χαμένο θησαυρό λίγο πριν συναντηθεί με τον κρεοπώλη;

Γιατί πήρε εκείνο το βράδυ το όπλο μαζί του;

Ποιος ήταν ο λόγος που το θύμα είχε ανοιχτά το μοιραίο βράδυ για 3,5 ώρες τα δεδομένα του κινητού του;

Tι φοβόταν ο Μπάμπης και είχε ζητήσει από οικείο του πρόσωπο να είναι συνδεδεμένο το κινητό του τηλέφωνο με το δικό του;

Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της ομάδας ANNUBIS που χτενίζει την ευρύτερη περιοχή με ειδικά μηχανήματα για την ανεύρεσή του όπλου και του κινητού τηλεφώνου του θύματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική απολογία ο κατηγορούμενος.


Πηγή