Όπως κάθε πρωί, έτσι και σήμερα, η Μαρία Καρνέση, συνιδιοκτήτρια της European Navigation, φθάνει στο κτίριο και πηγαίνει στο γραφείο της. Εκεί θα βρει το νούμερο δύο της εταιρείας και γαμπρό της Αντώνη Βλασσάκη για να συζητήσουν τα τρέχοντα θέματα.

Παλαιός αγαπημένος και πολύ στενός συνεργάτης και των δύο ο πρώην καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης συνομιλεί μαζί τους.

Μέσα σε δευτερόλεπτα θα πέσουν και οι τρεις νεκροί και οι τρεις από το όπλο ενός πολύ οικείου τους πρόσωπο τον Άρη.

Ο καπετάνιος

Ο καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης έμπιστος άνθρωπος της οικογένειας, όταν άφησε την θάλασσα έμεινε στην εταιρεία και ανέλαβε διοικητικό ρόλο, πλέον δούλευε στο λογιστήριο.

«Τι να σας πω δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Τώρα ετοιμάζομαι να φύγω. 33 χρόνια δουλεύει. Το πόστο τους είναι claims κάνει τις αιτήσεις», δήλωσε στο Live News η σύζυγός του θύματος.

Άνθρωπος με γενναιοτάτη το απέδειξε ακόμα και τα τελευταία λεπτά της ζωής του. Ο καπετάνιος σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο δράστης πυροβόλησε το ανώτατο στέλεχος, μπήκε μπροστά και προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Τότε ο δράστης τον πυροβόλησε κι αυτόν στον ωμό.

Λίγο αργότερα η κόρη του καπετάνιου μίλησε στο Live News και με τρεμάμενη φωνή εξήγησε πως έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της.

«Ήταν στον πρώτο όροφο, δεν ξέρω τι έχει γίνει. Βγήκα χθες από το νοσοκομείο και τώρα έγινε αυτό. Όλο αυτό. (Ξέρω) Ότι μόνο ένας αυτοκτόνησε, ένας Αιγύπτιος. Είναι τρεις νεκροί, εκ των οποίων ο ένας είναι ο πατέρας μου. Κατευθύνομαι προς το σπίτι. (Ο πατέρας μου) Πήγε να αφοπλίσει για να μην σκοτωθεί κανείς και τους σκότωσε όλους. Είναι η αστυνομία μέσα, δεν μπορούσα να μπω. Είμαστε σε κατάσταση που πάμε σπίτι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη μητέρα μου. Πραγματικά είμαστε όλοι σε πολύ άσχημη κατάσταση».

Μαρία Καρνέση και Αντώνης Βλασσάκης

Η Μαρία Καρνέση, μία γυναίκα δυναμική, η οποία ασχολείτο με τα οικονομικά της εταιρείας μαζί με την οικογένεια της είχαν καταφέρει να διατρέξουν μία επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ναυτιλίας, καθώς ήταν μια εκ των ιδιοκτητών της European Navigation, μιας τεράστιας ναυτιλιακής εταιρείας που ο όμιλος της διατηρεί γραφεία αντιπροσώπευσης στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Ο Αντώνης Βλασσάκης ήταν παντρεμένος με την Δέσποινα Καρνέση, δικηγόρο της εταιρείας και αδελφή της Μαρίας, οι οποίες από το 1978 δουλεύουν στο χώρο της ναυτιλίας. Ο 80χρονος είχε την τεχνική εποπτεία της εταιρείας.

Τώρα η Δέσποινα Καρνέση απαρηγόρητη κάθεται στο πεζοδρόμιο της εταιρίας και δεν μπορεί να αντέξει το χαμό του άνδρα και της αδελφής της.

Από το 1980 συνεργάστηκαν όλοι μαζί και με τον Σπύρο Καρνέση, τουλάχιστον μέχρι το 2022, όπου ξεκίνησε μια ενδοοικογενειακή διένεξη πολλών εκατομμυρίων ευρώ με αγωγές και μηνύσεις αλλά και τον Προκόπη Καρνέση, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2011.

Η τραγωδία αυτή μάλιστα έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την εκδίκαση της αγωγής που είχαν καταθέσει τα δύο θύματα, η Μαρία Καρνέση και ο Αντώνης Βλασσάκης, μαζί με τη Δέσποινα Καρνέση, σε βάρος του ιδρυτή της εταιρείας, Σπύρου Καρνέση.


Πηγή