Στην υπόλοιπη χώρα το σκηνικό θα είναι περίπου όπως και τα τελευταία 24ωρα, δηλαδή με συννεφιές και ασθενείς τοπικές βροχές στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες και πιο δυνατές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αργά το βράδυ και όσο το χαμηλό που προκάλεσε αυτές τις βροχοπτώσεις απομακρύνεται προς την Κύπρο, περιμένουμε τα φαινόμενα στην Κρήτη να εξασθενήσουν αρκετά, και στα Δωδεκάνησα να σταματήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, 16-17 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα. Οι μέγιστες στο Αιγαίο, θα κυμανθούν από 13 στα νησιά του βορείου Αιγαίου έως 16-18 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θα πνέουν βοριάδες παντού στα πελάγη. Στο Ιόνιο ήπιοι 3-4 μποφόρ. Και στο Αιγαίο ισχυροί 5-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική, προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά, με διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα και μέχρι το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-14 βαθμούς, με βοριάδες εντάσεως 4-6, στα ανατολικά και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με λιακάδα στην πόλη και τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα νότια παραθαλάσσια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-14 βαθμούς με ήπιους ανέμους 2-4 μποφόρ, βόρειοι αρχικά και μεταβλητοί το βράδυ.


Πηγή