Εκτός από την παραβατικότητα και το έγκλημα, απαρατήρητα δεν παιρνούν και διάφορα περιστατικά της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη στο Καματερό όταν ληστής αποπειράθηκε να ληστέψει βενζινάδικο.

Ο ληστής, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο του MEGA, κρατώντας στο χέρι ένα σφυρί μπαίνει γρήγορα στο βενζινάδικο. Εκεί, είδε τον υπάλληλο του πρατηρίου καυσίμων να σκουπίζει.

Στην συνέχεια, ο ληστής τον απείλησε με το σφυρί που απεικονίζεται να κρατά, ζητώντας από τον υπάλληλο επίμονα τα λεφτά που έχει πάνω του.

Όταν ο υπάλληλος του έδωσε τα χαρτονομίσματά που είχε στην τσέπη του, ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Τότε, ο υπάλληλος ξεκίνησε να κυνηγά τον ληστή με την σκούπα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον πιάσει καθώς έξω τον περίμενε ένας συνεργός του.

Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας μίλησε στο MEGA για το νομικό πλαίσιο.

«Φαίνεται σκληρή ληστεία και φαίνεται πως το έχει ξανακάνει. Έχει αλλάξει το πλαίσιο ποινής. Η ληστεία είναι από 5 έως 20 χρόνια, επανερχόμαστε στο πλαίσιο πριν του 2019. Υπάρχει αυστηροποίηση αυτό είναι δεδομένο. Πρέπει αν συλληφθεί ο δράστη να έχει τη χειρότερη τιμωρία, από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε και άλλα ζητήματα πολύ σημαντικά εξίσου», είπε αρχικά ο κ. Γλύκας.

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε δυστυχώς σύλληψη. Προκειται για μία σκληρή ληστεία», υπογράμμισε ο Σταύρος Μπαλάσκας.


Πηγή