Στους κόλπους της Ιεραρχίας επικρατεί δυσαρέσκεια όχι μόνο για την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και για τα «επινίκια» που ακολούθησαν, σε γνωστό γκέι μπαρ της Αθήνας, και μάλιστα με τη συμμετοχή της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σήμερα κατά τη συνεδρίαση της, η Ιερά Συνοδός αποφάσισε πως στις 24 Μαρτίου, η  Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορταστεί σε κλειστό κύκλο, δηλαδή να μην παραστεί στην Μητρόπολη ο Αρχιεπίσκοπος.

Μάλιστα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας θα γίνει στην Μονή Πετράκη με τρεις ιεράρχες.

Επιπλέον, την Κυριακή της Ορθοδοξίας είθισται η ΠτΔ να παραθέτει γεύμα στις εκκλησιαστικές αρχές αλλά και στους πρέσβεις των Ορθόδοξων χωρών. Σύμφωνα όμως, με τις πληροφορίες της δημοσιογράφου, Χριστίνας Κοραή, θα ζητηθεί από την Πρόεδρο να μην το παραθέσει φέτος.

Για την 25η Μαρτίου έχει αποφασιστεί να μην παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος στην παρέλαση αλλά μπορούν να πάνε οι Μητροπολίτες αλλά όχι για να τιμήσουν, όπως αναφέρουν, την Πολιτεία αλλά τα παιδιά και τον στρατό.

Τέλος, ο τέως Μητροπολίτης Αμβρόσιος με επιστολή του στην ιερά Σύνοδο ζήτησε τον αφορισμό του πρωθυπουργού αλλά και των 175 βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο


Πηγή