Ο νόμος αφορά στις επιχειρηματικές δραστηριότητες πολιτικών και των συγγενών τους.
Σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή, η ρύθμιση αφορά και στους συγγενείς α’ βαθμού, δηλαδή, ο/η σύζυγος του πολιτικού, τα παιδιά, οι γονείς και τα πεθερικά, τα οποία στο δικαστήριο μπορούν να θεωρηθούν ως παρένθετα πρόσωπα.
Η κατεύθυνση του νόμου κινείται προς το να απαλειφθούν από τον νόμο τα εν λόγω πρόσωπα. Συγκεκριμένα ο ίδιος ο πολιτικός να έχει ασυμβίβαστο αλλά όχι οι συγγενείς του.
Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στα «Παραπολιτικά», υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν να είμαστε μια ναυτιλιακή χώρα, και να ισχύουν αυτοί οι νόμοι».
Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του ανέφερε πως ο νόμοςπου υπήρχε «δεν είχε λογική».
Ευρωεκλογές: Ποια πρόσωπα «προβληματίζουν» το Μαξίμου
Η δεύτερη αλλαγή αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο.
Όπως συνέχισε στο ρεπορτάζ της η Χριστίνα Κοραή, όλοι οι υποψήφιοι αξιολογούνται μέχρι να ανακοινωθούν. Μπορεί κάποιοι να συνεχίζουν να έχουν το «χρίσμα» και άλλοι να μην το έχουν.
Τρία πρόσωπα είναι αυτά που «προβληματίζουν» την κυβέρνηση.
Πρώτον, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι υποψήφιος.
Δεύτερον ο Θοδωρής Ζαγοράκης, σύμφωνα με πηγές, είχε ενημερωθεί ότι δεν θα ξαναείναι υποψήφιος. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο ότι μπορεί κατέβει υποψήφιος στην ευρωβουλή.
Τρίτον, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Παρόλο που θεωρείται αξιόλογη ευρωβουλευτής, υπάρχει προβληματισμός για το τι θα δείξει η εισαγγελική έρευνα και η έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων.
Πηγή