Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την αυλαία στη δίκη για τη σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης, της 12χρονης από τον Κολωνό, η εισαγγελική πρόταση σε δικαστές και ενόρκους, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και οργή στους συνηγόρους υπεράσπισης.

Η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση, του 55χρονου καταστηματάρχη από τον Κολωνό, για την πράξη του βιασμού της ανήλικης.

Η εισαγγελέας – κατά πληροφορίες – εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο υπήρξε απειλή ή σωματική βία ώστε να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης.

Ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού.

«Είναι μία εισαγγελική πρόταση που μπορεί η απόφαση να έχει το ίδιο περιεχόμενο, αλλά και εντελώς διαφορετικό, οπότε κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου. Υπάρχει ένα άλλο αδίκημα που προτάθηκε η ενοχή του κατηγορουμένου που λέγεται κατάχρηση ανηλίκου».

Ως προς το νομικό σκέλος των διαδικασιών που έχουν απομείνει εξήγησε ο κ. Γλύκας: «Ολοκληρώθηκε η αγόρευση της υποστήριξης κατηγορίας και τώρα έχουν σειρά οι συνήγοροι υπεράσπισης. Μέσα στον Απρίλιο νομίζω θα έχουμε απόφαση».


Πηγή