Τα ρωσικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες περί βομβαρδισμού θέσεων Γάλλων στρατιωτών στο Σλαβιάνσκ με δεκάδες νεκρούς σημειώνοντας ότι στην Ουκρανία έχει εισέλθει τακτικός γαλλικός Στρατός που υπάγεται στην Λεγεώνα των Ξένων.

Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος των πρωτοφανών δηλώσεων του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ, ο οποίος τόνισε ότι “πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος για συνομιλίες μεταξύ Γαλλίας-Ρωσίας”.

Αμέσως μετά ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ρωσία, Πιέρ Λεβί, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε σχέση με τις δηλώσεις που του Γάλλου ΥΠΕΞ Στεφάν Σεζουρνέ, στις οποίες ανέφερε ότι το Παρίσι δεν έχει «ενδιαφέρον» να κάνει διάλογο με την ρωσική ηγεσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο Γάλλος πρεσβευτής ενημερώθηκε για τον απαράδεκτο χαρακτήρα αυτών των δηλώσεων, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», καταγγέλλοντας παράλληλα «μια συνειδητή και σκόπιμη ενέργεια» του Παρισιού «που αποσκοπεί στην υπονόμευση της ίδιας της δυνατότητας οποιουδήποτε διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών».

Τις προηγούμενες μέρες ο Sejourne μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 24 είπε ότι το Παρίσι θεωρεί ακατάλληλο να πραγματοποιεί συνομιλίες με αξιωματούχους από τη Μόσχα σήμερα, καθώς Ρώσοι αξιωματούχοι κάνουν ανακριβείς δηλώσεις.

Είπε εξάλλου ότι η Γαλλία και η Ρωσία «έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», προσθέτοντας ότι «δεν είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας σήμερα να διεξάγει συζητήσεις με Ρώσους εκπροσώπους επειδή οι ανακοινώσεις τους για τα αποτελέσματα τέτοιου είδους συζητήσεων είναι ψευδείς».

Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Vasily Nebenzya, υπενθύμισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούν το γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό που έφτασε στην Ουκρανία ως στόχο προτεραιότητας.

Η ρωσική πρεσβεία στην Νότια Αφρική “τουίταρε” τον θάνατο των Γάλλων στρατιωτών στέλνοντας μήνυμα στις χώρες της Ηπείρου.

Νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στο Σλαβιάνσκ

Σύμφωνα με την Μόσχα, ο πραγματικός λόγος των δηλώσεων του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, είναι η “εμπόλεμη κατάσταση” στην οποία βρίσκονται Γαλλία και Ρωσία μετά την απόφαση του Παρισιού να στείλει τακτικό Στρατό στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Γαλλικά ΜΜΕ: Ο Ε.Μακρόν στέλνει στην Οδησσό το Σύνταγμα του Ναπολέοντα που εισέβαλε στη Ρωσία το 1812! – Κοζάκοι: Η ιστορία θα επαναληφθεί!

Σύμφωνα με τον ρωσικό Στρατό, πρόσφατα οι γαλλικές δυνάμεις δέχτηκαν ένα καίριο πλήγμα στην περιοχή Σλαβιάνσκ.

Η ρωσική Αεροπορία έπληξε με βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ο οποίος χρησιμοποιούνταν ως πλατφόρμα εκφόρτωσης καθώς και ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης προσωπικού. Ακολούθησαν δευτερεύουσες εκρήξεις μάλλον από αποθήκες πυρομαχικών.

“Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν την τοποθεσία των Γάλλων μισθοφόρων στην πόλη Σλαβιάνσκ” δήλωσε στο RIA Novosti ο Σεργκέι Λεμπέντεφ.

“Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο Σλαβιάνσκ στις επτά το πρωί. Σύμφωνα με αναφορές από τους συντρόφους μας, το χτύπημα έπληξε την τοποθεσία όπου βρίσκονταν ουκρανικές δυνάμεις του πυροβολικού και πιθανότατα εκείνοι οι Γάλλοι που έφεραν αυτοκινούμενα όπλα CAESAR για να τους βοηθήσουν.

Το χτύπημα σημειώθηκε κοντά σε ένα μουσικό σχολείο που είχε μετατρέψει σε βάση του ο ουκρανικός Στρατός. Υπάρχουν τραυματίες Γάλλοι μισθοφόροι, πιθανότατα μεταφέρθηκαν στο Pavlograd με ασθενοφόρα.

Το ένα τρίτο του Σλαβιάνσκ αποκλείστηκε, έγινε τεράστιος έλεγχος εγγράφων και smartphone, αναζητούν «Ρώσους κατασκόπους» που μετέφεραν τις συντεταγμένες του στόχου.

Την ίδια ώρα, οι Γάλλοι στρατιωτικοί στην πόλη κινούνται μόνο με τη συνοδεία Ουκρανών στρατιωτών. Προφανώς, θα βοηθήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν τον οικισμό”.

Υπενθυμίζουμε, ότι στα μέσα Ιανουαρίου, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν το προσωρινό σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Γάλλοι, στο Χάρκοβο. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο στρατός κατάφερε να σκοτώσει περισσότερους από 60 Γάλλους στρατιώτες.

Ο Γάλλος στρατιωτικός ανταποκριτής, Laurent Braillard, δήλωσε στο Sputnik Afrique μετά το ρωσικό χτύπημα σε θέσεις μισθοφόρων στο Σλαβιάνσκ:

“Πολλοί έχουν φύγει. Κάποιοι έρχονται και επιστρέφουν αρκετά γρήγορα. Και υπάρχουν πολλοί άλλοι τραυματίες. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται στο μέτωπο, γιατί πρόκειται για έναν πόλεμο τέτοιας έντασης που η Ευρώπη δεν έχει δει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν το έχουμε δει αυτό για πολύ καιρό.

Κτύπημα σε συγκέντρωση προσωπικού των ουκρανικών ΕΔ στο Σλαβιάνσκ με Iskander 

Δυνάμεις από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας Ξένων αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία

Στις 11 Απριλίου, στρατιωτικό προσωπικό από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας Ξένων αναπτύχθηκε στην Ουκρανία στην έδρα της 54ης Ξεχωριστής Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, πρόκειται για 100 στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων που είναι ειδικοί στις αναγνωρίσεις πυροβολικού, καθώς και μια ομάδα μηχανικών της οποίας η εξειδίκευση είναι η οχύρωση και η κατασκευή οχυρώσεων πεδίου.

Διαβάστε επίσης: Αναχωρούν για Ουκρανία οι πρώτοι 1.500 Γάλλοι στρατιώτες – E.Mακρόν σε ΗΠΑ: “Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί αν μας κτυπήσουν οι Ρώσοι”

Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής, Yuri Kotenok, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Γάλλοι στρατιώτες τέθηκαν στη διάθεση της 7ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και όχι της 54ης.

Τον Μάρτιο του 2024, αποκαλύφθηκε ότι ο γαλλικός στρατός προετοίμαζε περίπου 1.500 στρατιώτες για ανάπτυξη στην Ουκρανία.

Η γαλλική δύναμη αναμενόταν να ολοκληρώσει τη σχετική προετοιμασία στα μέσα Απριλίου 2024 προκειμένου στη συνέχεια να αποστέλλονταν στην Ουκρανία.

Η υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσαν επίσημα τις πληροφορίες.

Επιπλέον, στις 18 Μαρτίου, δύο πρώτα αεροσκάφη με γαλλικό στρατό εντοπίστηκαν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία, από όπου οι Γάλλοι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν μέσω της Ρουμανίας στην Οδησσό και από εκεί μάλλον στο Σλαβιάνσκ.

Βίντεο: Kαταστροφή γαλλικού πυροβόλου CAESAR 



Πηγή