Με σαρωτικούς βομβαρδισμούς τα μαχητικά του Ισραήλ χτυπούν στόχους τόσο στην κεντρική όσο και στη Βόρεια Γάζα υπογραμμίζοντας πως η Χαμάς επιχειρεί να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί.

Στη Ράφα ο στρατός του Ισραήλ ενημέρωσε σήμερα τους αμάχους στο κέντρο της περιοχής πως πρέπει να φύγουν καθώς έχουν λάβει εντολή να επεκτείνουν την στρατιωτική επιχείρηση στο νοτιότερο σημείο του Παλαιστινιακού θύλακα.

Δύο αδέλφια χωρίστηκαν για πάντα όταν μαχητικό του Ισραήλ χτύπησε σπίτι σε συνοικία της Ράφα.

Περισσότεροι από 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς. Οι περισσότεροι από αυτούς μικρά παιδιά. Μία μητέρα αποχαιρετά τα τρία της παιδιά που σκοτώθηκαν από πύραυλο του Ισραήλ στον ύπνο τους.

Τα τελευταία σε λειτουργία νοσοκομεία στη Ράφα προσπαθούν να κρατήσουν σε λειτουργία τις θερμοκοιτίδες με τα καύσιμα να είναι ελάχιστα. Περισσότερα από 80 νεογνά παλεύουν να ζήσουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Η UNICEF υπογραμμίζει πως τις τελευταίες τουλάχιστον πέντε ημέρες το Ισραήλ δεν επιτρέπει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας από κανένα σημείο στη Γάζα. Το Ισραήλ επιμένει πως το νότιο πέρασμα του Ερέζ παραμένει ανοιχτό για την ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε διπλωματικό επίπεδο ο Οργανισμός Ηνωμένων εθνών εχθές με 143 θετικές ψήφους ενέκρινε σχέδιο με το οποίο δίνει το “πράσινο” φως στην Παλαιστινιακή πλευρά να προχωρήσει τις ενταξιακές διαδικασίες στον Οργανισμό. Ο πρέσβης του Ισραήλ με έναν καταστροφέα εγγράφων μετέτρεψε σε σκουπίδια τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού και επιτέθηκε σε όσους στήριξαν το ψήφισμα.

«Βλέπετε ακριβώς το τι κάνετε στη χάρτα των δικαιωμάτων του ΟΗΕ με την καταστροφική σας ψήφο. Σκίζετε τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών με τα ίδια σας τα χέρια. Αυτό ακριβώς κάνετε, σκίζετε τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού. Ντροπή σας», είπε ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταψήφισαν το σχέδιο, ενώ ακόμη 25 χώρες απείχαν.


Πηγή