Η κ. Χριστοπούλου μίλησε για την υποψηφιότητά της.

«Κατεβαίνω στις ευρωεκλογές εκπροσωπώντας τους ομογενείς μας, με την ευκαιρία της επιστολικής ψήφου. Η τεχνητή νοημοσύνη στην Αμερική ελληνοκρατείται από άποψη ταλέντου, και θα θέλαμε να φέρουμε κοντά και να το συνδέουμε με την Ελλάδα. Στον προηγούμενο μου ρόλο, ως δικηγόρος στην Amazon, παρακολουθούσα τα νομοθετικά μέτρα της ΕΕ στα θέματα τεχνολογίας και Τ.Ν.. ν και η ΕΕ είναι πίσω στην τεχνολογία, πήρε την νομοθετική πρωτοβουλία να δώσει έναν πιο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και όχι τόσο κερδοσκοπικό όσο είναι στις ΗΠΑ. Η ΕΕ «εξανάγκασε» τις ΗΠΑ σε μια «διαπραγμάτευση» σε επίπεδο εταιριών και νομοθετικά. Εκτιμώ τις μεταρρυθμίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, μου εμπνέει εμπιστοσύνη και μου δείχνει ότι εργάζεται σκληρά και δεν υπόσχεται, έχει πολύ καλή παρουσία στο εξωτερικό. Το αφήγημα της χώρας στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί παρά πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στην Αμερική υπάρχει αξιοκρατία αλλά είναι πολύ ανταγωνιστικό και σκληρό το περιβάλλον. Η ασφάλεια είναι πρωταρχικό θέμα στην Ελλάδα και ο πολίτης πρέπει να στηριχθεί περισσότερο. Πιστεύω στην χώρα στο δυναμικό της», συμπλήρωσε η κ. Χριστοπούλου.

Ο κ. Μαρτίου υπογράμμισε αναφορικά με την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ: «το θεωρούσα πρόσκληση και πρόκληση. Έστειλα το βιογραφικό μου, εξεπλάγην όταν με πήραν τηλέφωνο παρόλο που δεν ήμουν στην πολιτική πριν. τα υπόλοιπα κόμματα είναι πάρα πολύ κλειστά, δύσκολα δίνει την ευκαιρία σε άλλα άτομα που δεν είναι στο κόμμα. Είναι τιμητικό για μένα. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα και να προσφέρω στην χώρα μου. Ανήκω στην γενιά του brain drain. Είμαι οικονομικός μετανάστης στην Σουηδία. Βρήκα την χώρα μας χειρότερη σε σχέση με την Σουηδία, πολύ στάσιμη και οπισθοδρομική. Το θέμα της ακρίβειας την Ελλάδα είναι πολυδιάστατο, οι μηχανισμοί δεν λειτουργούν σωστά, θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι έλεγχοι. Πέρα από αυτό η κυβέρνηση παρουσιάζει την ακρίβεια ως εισαγόμενη και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει πρόταση νόμου θα το φορολογικό σύστημα και εξισορροπητικά μέτρα»

Ο κ. Αεράκης, που μεταξύ άλλων συμμετέχει και στη σειρά «Σασμός», αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές.

«Μακάρι ο σασμός να υπήρχε σε όλους τους Έλληνες και στους ανθρώπους. Σασμός σημαίνει παραμερίζω την όποια αντιπαλότητα έχω, δίνω τα χέρια για το καλό του αύριο και πάμε μπροστά. Θα ήμουν ευτυχής αν υπήρχε σασμός στην πολιτική αυτής της χώρας. Τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε είναι πολλαπλά. Εδώ είμαι με την ιδιότητα του υποψηφίου και όχι του ηθοποιού. Ανήκω στην κεντροαριστερά. Με κάλεσε ο Ν. Ανδρουλάκης, ήμουν από τους τελευταίους 8 που ανακοίνωσε. Αν μου ενεργέ ότι με θέλει στο ψηφοδέλτιο λόγω της ιδιότητάς μου ως ηθοποιού, θα έπαιρνε ένα μεγάλο όχι. Μου έκανε εντύπωση που ήξερε την επαγγελματική διαδρομή μου ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης 17 χρόνια και όχι μόνο. Οι Κρητικοί μιλάμε με τα μάτια. Του είπα να μου δώσει 24 ώρες να ρωτήσω την οικογένειά μου. Πήρα το οκ και προχώρησα σε ένα άλλο μετερίζι. Είμαι πιο κοντά ιδεολογικά σε αυτόν τον χώρο. Δεν είμαι παιδί κομματικού σωλήνα. Μου έκανε αυτή την τιμητική πρόταση και είπα το ”ναι”», τόνισε.

Και προσέθεσε ο κ. Αεράκης: Είμαι ηθοποιός. Λειτουργούμε με εικόνες και συναίσθημα. Αυτό που απουσιάζει είναι το συναίσθημα. Στην θέση του συναισθήματος έχουν μπει νούμερα και computers, Τ.Ν.. αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ανθρώπινο συναίσθημα. Αυτά είναι τα όπλα μου. Θέλω να προσφέρω εάν και εφόσον, στο ευρωκοινοβούλιο. Να μιλήσω για ανθρώπινες αξίες. Για την ανεργία, την ανασφάλεια του νέου κόσμου που επιστρέφει στο σπίτι του αφήνοντας την πολυτέλεια και το διαμέρισμά του. Να εκφράσω την ανησυχία μου γιατί δεν παντρεύεται ο νέος κόμπος, για την υπογεννητικότητα. Πώς να μην  υπάρχει υπογεννητικότητα όταν ο μισός είναι 750 ευρώ τον μήνα; υπάρχει ανασφάλεια».


Πηγή