Τα κομμάτια του παζλ συνθέτουν πλέον την υπόθεση της Χαλκίδας.

Ώρα με την ώρα ξεκαθαρίζει το τοπίο της αδιανόητης αυτής για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης που θυμίζει ταινία του Χόλιγουντ με όσα ανέδειξαν οι αδιάφθοροι Ράμπο, με την κινηματογραφική έφοδο αλλά και με όσα ανακαλύφθηκαν και όσα συνελέγησαν από την αστυνομία για τους δικαστές, ανάμεσα τους:

-60 ψηφιακοί δίσκοι
-7 έφοδοι σε σπίτια εφοριακών
-7 έφοδοι σε οχήματα εφοριακών
-Χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνήσεων (τηλεφωνικών συνομιλιών)

Οι διάλογοι συγκλονιστικοί και αποκαλυπτικοί.

ΜΕΛΟΣ: Αυτός τα έχει κάνει όλα για να σου πετάξει 1-1,5 χιλιάρικο άντε 2, είναι π… ο άνθρωπος. Μην μου τον ξανά αναφέρεις γιατί θα σου ρίξω ξύλο κατάλαβες;
ΑΡΓΗΓΟΣ: Ναι
ΜΕΛΟΣ: Πήγε τα πήρε και τα έχωσε όλα στην τσέπη του, ξέρω τι μου γίνεται
ΑΡΓΗΓΟΣ: Ντάξει
ΜΕΛΟΣ: Μη την κάνουμε την δουλειά

Οι αστυνομικοί πέρασαν ατελείωτες ώρες στο λεγόμενο καραούλι και άλλοι με τα ακουστικά στα αυτιά είχαν γίνει η σκιά των ελεγχόμενων εφοριακών, αφού όχι μόνο παρακολουθούσαν κάθε τους κίνηση, αλλά και άκουγαν τις συνομιλίες τους που άλλωστε φέρνει στο φως το Live News και η Ρία Τσοχαντάρη, εκεί φαίνονται:

-Διευκολύνσεις (πχ για επιστροφές ποσών)
-Παραλείψεις (πχ για ελέγχους)
-Εκβιάσεις (είτε εκβιαστικά είτε με συναίνεση)

Και όλα αυτά αφού είχαν ακτινογραφηθεί τα περιουσιακά στοιχεία των καταγγελλόντων.

ΜΕΛΟΣ: Πόση επιστροφή έχει αυτός;
ΑΡΧΗΓΟΣ: Ε θα έχει γιατί έχει βγάλει πολλά ρε συ. Έχει 200-300 χιλιάδες μούσι
ΜΕΛΟΣ: Ο Χριστός και η Παναγία

Στην διάρκεια της προσεκτικής αστυνομικής έρευνας οι αστυνομικοί βρέθηκαν όμως και προ εκπλήξεως όταν είδαν πως τελικά δεν ήταν μόνο το βασικό κύκλωμα που είχαν βάλει στο μικροσκόπιο άξιο αστυνομικής και ποινικής έρευνας, αντίθετα διαπίστωσαν και ένα παράπλευρο δίκτυο που όμως δεν φαίνεται να σχετίζεται με το βασικό κύκλωμα. Σε αυτό διαπιστώθηκαν δωροδοκίες με εμπλεκόμενους.

Οι αδιάφθοροι Ράμπο, χωρίς υπερβολή όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Κυριάκου Μαντούβαλου, είχαν γίνει τα μάτια και τα αυτιά των εφοριακών. Κινούνταν στον ίσκιο τους και διαπίστωναν όχι μόνο αξιόποινες πράξεις, αλλά και μία σειρά άλλων που αν μη τι άλλο προκαλούν το ενδιαφέρον.

«Είδες που πήγε διακοπές αυτός; Εξωτερικό! Και μένει σε πανάκριβο ξενοδοχείο! 500 ευρώ την μέρα! Δεν το καταλαβαίνει πως αυτά προκαλούν; Θα του δώσω μόνο τα μισά από αυτά που πήραμε αφού δεν καταλαβαίνει», ακούγεται σε μία συνομιλία.

Καθώς οι σχέσεις των εφοριακών αποκρυσταλλώνονταν, οι εφοριακοί διαπίστωναν όχι μόνο τις υποθέσεις με τους επιχειρηματίες, αλλά και τις αδυναμίες του κάθε ενός, όπως για παράδειγμα τα έξοδα που ήταν διατεθειμένοι να κάνουν σε ακίνητα.

Ετοίμαζαν ανακαίνιση που θα έφτανε τα 80.000€, με την πληρωμή να γίνεται μέσω λογαριασμού τρίτου προσώπου, συγγενικού, για να κρύψουν την ροή του χρήματος.

Σχετικοί διάλογοι υπάρχουν και σε τεκμήρια:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΛΟΣ: Συγγνώμη, εγώ τι λέω; Μου λέει, μπορείς να το κάνεις αυτό; Λέω άμα με πληρώσεις, ναι, μπορώ να το κάνω. Θα κάνω ότι μπορώ αλλά άμα πληρωθώ. Δε λέω άμα τους πληρώσω. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας
ΑΡΧΗΓΟΣ: Θέλει πολλά λεφτά και γρήγορα για να τελειώσει το σπίτι της κόρης της. Θα μας κάψει τελείως. Εγώ έχω τόσα χρόνια μπροστά μου.

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Οι αδιάφθοροι έφτασαν κάποια στιγμή στο λεγόμενο ντου στην εφορία, αλλά μετά ακολούθησε η ανάκριση στο τμήμα και εκεί όσα άκουσαν τους άφησαν με ανοιχτό το στόμα

«Το κύκλωμα ήταν παλιό, μου είπαν πως έτσι όπως είναι τα πράγματα όλοι είναι ικανοποιημένοι και τώρα θα μπορούσα και εγώ να έχω ένα έξτρα εισόδημα, έτσι για τις ανάγκες μου πείστηκα να συμμετέχω», φέρεται να είπε μέλος του κυκλώματος.

Για να φτάσουμε όμως σε αυτές τις απολογίες, η πιο high tech τεχνολογία αξιοποιήθηκε για τον on line γεωγραφικό εντοπισμό.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Κανένας λογιστής σε όλη μου την καριέρα δεν μου έχει μιλήσει μέσα στη μούρη για εικονικά. Είναι δυνατόν;
ΜΕΛΟΣ: Ναι φάτσα κάρτα. Που νόμιζε ότι τα λέει;

Με αυτό τον βαρύ φάκελο και με τις μαρτυρίες καταγγελίες των επιχειρηματιών οι εφοριακοί όλα δείχνουν πως την έχουν πολύ άσχημα.


Πηγή