Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που ζητά από το Ισραήλ άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έφερε νέο γύρο σαρωτικών βομβαρδισμών από τις Ισραηλινές δυνάμεις.

Η Παλαιστινιακή πλευρά αναφέρει χτύπημα σε καταυλισμό αμάχων στο νότο κοντά στη Ράφα αλλά και βομβαρδισμούς σε σχολείο στη Τζαμπάλια στα βόρεια της Γάζας σε σχολείο στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες οικογένειες. Οι νεκροί είναι και πάλι δεκάδες στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά. O θάνατος είναι πανταχού παρόν στον παλαιστινιακό θύλακα.

Με τις πιέσεις για το Ισραήλ να είναι πλέον όλο και πιο έντονες πηγές από το περιβάλλον Νετανιάχου αναφέρουν πως την ερχόμενη Δευτέρα είναι πιθανό το Τελ Αβίβ να ανοίξει και πάλι κεφάλαιο διαπραγματεύσεων προκειμένου να επιστρέψουν οι όμηροι που κρατά στα χέρια της από τις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς. Την ίδια στιγμή η Αίγυπτος εμφανίζεται διστακτική καθώς όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές οι πιέσεις του ΙΣραήλ προς τους αμάχους φέρνουν σε δυσχερή θέση όχι τόσο τη Χαμάς όσο το Κάιρο το οποίο αργά ή γρήγορα θα κληθεί το ίδιο να πάρει μία απόφαση για τους αμάχους της Γάζας.

Την ίδια στιγμή ένα βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από τις αρχές ασφαλείας του ΙΣραήλ προκαλεί αποτροπιασμό για την βαρβαρότητα την οποία έζησαν ισραηλινοί απαχθέντες στα χέρια της Χαμάς.

-Πόσων ετών ήταν το θύμα που βίασε ο πατέρας σου;
-Περίπου 30 ετών
-Πρώτα την βίασε ο πατέρας σου;
-Ναι
-Μετά εγώ και ο Αχμάντ, την βιάσαμε επίσης. Και μετά φύγαμε. Φύγαμε πριν από τον πατέρα μου και τον Χασάν.
-Φύγατε αφού την βιάσατε;
-Ναι φύγαμε από το σπίτι
-Ήταν ζωντανή;
– Όχι αφού την βίασε ο πατέρας μου την σκότωσε

Περισσότεροι από 100 είναι οι όμηροι από το Μαύρο Σάββατο που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα με τους συγγενείς τους να πιέζουν πλέον καθημερινά από την πλευρά τους τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να προχωρήσει σε συμφωνία που θα τους φέρει πίσω στο Ισραήλ.


Πηγή