Με αυτά τα πλάνα από την ταράτσα του δημαρχείου της πόλης, να κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Reuters, οι σκηνές είναι ανεπανάληπτες. Χαράς και συγκίνησης.

Περηφάνιας για τη μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας στη 100χρονη ιστορία της. Με τον ύμνο της ομάδας να δονεί τόσο το γήπεδο του τελικού όσο κι το κέντρο του Πειραιά.

20 χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Ντα Λουζ της Πορτογαλίας, το ελληνικό ποδόσφαιρο φτάνει ξανά στην κορυφή, αυτή τη φορά σε συλλογικό επίπεδο. Με μια σειρά από στιγμές της χθεσινής ιστορικής αναμέτρησης να σφραγίζουν το κεφάλαιο της επιτυχίας.

Από τα δευτερόλεπτα της απόλυτης αγωνίας, στα δάκρυα της λύτρωσης και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς που κράτησαν σε ολόκληρη τη χώρα κυριολεκτικά, μέχρι να ξημερώσει.

Το πλάνο του προπονητή Μετιλίμπαρ ακολουθήθηκε πιστά. Τίποτα δεν ήταν εύκολο. Ο τελικός βρισκόταν διαρκώς στην κόψη του ξυραφιού και για το πολυπόθητο γκολ της αναμέτρησης χρειάστηκαν σχεδόν 2 ολόκληρες ώρες αγώνα.

Σείστηκε ο Πειραιάς στο γκολ του Ελ Κααμπί

Είναι η στιγμή που στο κέντρο του Πειραιά χιλιάδες οπαδοί της ομάδας ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Μικροί και μεγάλοι, όλοι καρφωμένοι στο MEGA από τις γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί. Όμως γρήγορα η χαρά δίνει θέση και πάλι στην αγωνία.

Το γκολ ακόμα δεν έχει κατακυρωθεί οριστικά. Ξανά αναμονή μέχρι το νέο ξέσπασμα.

Ένα τρελό όνειρο δεκαετιών για πολλούς βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Και τα δάκρυα στα μάτια ορισμένων δεν σταματούν να κυλούν εκείνα τα δευτερόλεπτα.

Το σκορ θα μπορούσε να είχε ανοίξει λίγο νωρίτερα, αν ο διαιτητής είχε καταλογίσει παράβαση σε μια φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τον Πειραιά.

Είχαν προηγηθεί φάσεις που έκαναν την αδρεναλίνη παικτών και φιλάθλων να χτυπήσει κόκκινο. Ευκαιρίες της Φιορεντίνα, δύσκολες επεμβάσεις του Τζολάκη για να κρατήσει το μηδέν, αλλά και στιγμές που ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος.

Όλοι συντονισμένοι στο MEGA από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Η απονομή του ευρωπαϊκού τροπαίου θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στους παίκτες, στον κόσμο και φυσικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη που έγινε ένα με τους πρωταγωνιστές.

Μεθυσμένη πολιτεία όλη η χώρα για τον θρίαμβο του Θρύλου

Η γιορτή στους ελληνικούς δρόμους, με επίκεντρο τον Πειραιά έχει ξεκινήσει. Και θα κρατήσει 6 ολόκληρες ώρες.

Από τη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα σε ανοιχτό πούλμαν μπροστά στους χιλιάδες οπαδούς που περίμεναν καρτερικά έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η ευρωπαϊκή κούπα σηκώνεται ξανά. Για όλους εκείνους που την περίμεναν και την ονειρεύονταν αλλά και για άλλους που αγωνίστηκαν για να μεγαλώσουν το όνομα του Συλλόγου και δεν πρόλαβαν να ζήσουν την ιστορικότερη στιγμή. Αυτή έμελλε να έρθει στις 29 Μάϊου του 2024.

Μια μέρα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους φίλους του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί πάνω απ’ όλα αυτή η νίκη, ήταν θρίαμβος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μιας Ελλάδας που μάχεται και δικαιώνεται.

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των Πειραιωτών στα αποδυτήρια


Πηγή