Σε βαρύ και τεταμένο κλίμα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην αμφισβήτηση κορυφαίων στελεχών στο πρόσωπό του να απαντά με διαγραφές μετά τις οριστικές αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος Ιουνίου.

«Πρέπει να πάρουμε το ρίσκο όπως το πήραμε το 17, 21 να πάμε να βρούμε έναν άνθρωπο τουλάχιστον να κερδίσει τον Κασσελάκη; Όταν χάνεις από τον Κασσελάκη είναι πολιτική ήττα», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Περισσότερο το λέγανε αντίπαλοι του κ. Ανδρουλάκη παρά υποστηρικτές του κ. Ανδρουλάκη. Η συζήτηση πρέπει να γίνει εντός των οργάνων. Το να συνεχιστεί αυτό το γαϊτανάκι στους τηλεοπτικούς δέκτες δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

Ο Χάρης Δούκας από το διεθνές Συνέδριο του Αλέξη Τσίπρα απάντησε και στα περί τοξικότητας που χρεώνει στους διαφωνούντες η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα. Πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις», ανέφερε ο Χάρης Δούκας.

«Εγώ θεωρώ ότι το ζήτημα δεν είναι αυτή τη στιγμή η αλλαγή αρχηγού. Δεν θεωρώ ότι έχουμε θέμα επάρκειας αρχηγού. Το ζήτημα είναι ότι θέλουμε πολύ πιο γρήγορα βήματα στην πολιτική», σχολίασε ο Κώστας Τσουκαλάς το πρωί στο MEGA.

Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου του «Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας»

Κλείνοντας τις διήμερες εργασίες του διεθνούς συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να πάρουν τώρα τολμηρές αποφάσεις και να ενώσουν δυνάμεις χωρίς οι ηγεσίες του να βάζουν μπροστά το εγώ.

«Να αρχίσουν πια να μιλάνε στον πληθυντικό αριθμό και όχι στον ενικό. Να μάθουνε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό, να αφήσουν την αφαίρεση και τη διαίρεση. Αυτό πιστεύω είναι σήμερα το αίτημα των προοδευτικών πολιτών και όποιος το αγνοήσει αργά ή γρήγορα θα δει να τον προσπερνά η ίδια η ζωή και οι εξελίξεις», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας.

Θα χρειαστεί χρόνος ώστε το προοδευτικό μέτωπο να γίνει σε στέρεες βάσεις εκτιμά ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Βλέπω ότι είναι ιδιαιτέρως ενεργός. όσο μπορώ θα συμβάλλω σε αυτό το διάλογο», τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν μπορεί, χρειάζεται μια προσφυγή στη βάση για να πει ο κόσμος τη γνώμη του και να αναζητήσουμε λύσεις που κοιτάνε στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς. Όλες οι κινήσεις του κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν έχει πάρει το μήνυμα τουλάχιστον ΑΠΣΟΚ το μήνυμα ελήφθη», σημείωσε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

«Το dna της κεντροαριστεράς έχει αλλάξει ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και δυστυχώς οι πολίτες περνάνε στην ελληνική λύση και στα κόμματα της ακροδεξιάς ακριβώς γιατί δεν ακούν την πρόταση από την κεντροαριστερά», δήλωσε ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το παρών στο διεθνές συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα και του Ιδρύματος Ζάεφ έδωσε η πρόεδρος της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρώην πρόεδρο Προκόπης Παυλόπουλος καθώς και πολλά στελέχη από ΠΑΣΟΚ και Νέα αριστερά.


Πηγή