Η Αγγλία έχει την ευκαιρία απέναντι στη Δανία να κυνηγήσει το 2Χ2 και να εξασφαλίσει από νωρίς την παρουσία της στα νοκ άουτ του τουρνουά, ενώ στον ίδιο όμιλο (3ο) ξεχωρίζει η μεγάλη βαλκανική “μάχη” κι… ελληνικός εμφύλιος της Σλοβενίας των Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς, με τη Σερβία των Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς, Ζίβκοβιτς και Γκατσίνοβιτς.

Η εκκίνηση της 7ης ημέρας του Euro 2024 θα πραγματοποιηθεί στην “Allianz Arena” του Μονάχου, όπου η Σλοβενία θα αντιμετωπίσει τη Σερβία σ’ έναν αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες και πολύ έντονο… ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω της παρουσίας 7 ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις δύο βαλκανικές ομάδες κι ανήκουν σε ελληνικούς συλλόγους. Η Σερβία ψάχνει την αγωνιστική επιστροφή της μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από τη Αγγλία με 1-0, την ώρα που οι Σλοβένοι αναζητούν τη δική τους υπέρβαση, γνωρίζοντας πως σε ενδεχόμενη νίκη θα εξασφαλίσουν για πρώτη φορά θέση στους “16”.

Στις 19:00 στο “Waldstadion” της Φρανκφούρτης, η Δανία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία σε remake του ημιτελικού του EURO 2020, όπου τα “τρία λιοντάρια” νίκησαν στην παράταση με 2-1 και προκρίθηκαν στον τελικό. Οι Δανοί, πάντως, δεν νιώθουν κανένα ίχνος… φόβου απέναντι στην Αγγλία, καθώς οι μισοί και πλέον παίκτες του ρόστερ τους αγωνίζονται στην Premier League και γνωρίζουν πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουν.

Το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας αρχίζει στις 22:00 στην “AufSchalke Arena” του Γκελζενκίρχεν και σίγουρα είναι ένα απ’ τα “clasico” των Euro, Ισπανία εναντίον Ιταλίας. Οι Ισπανοί ξεκίνησαν με… κρότο στην πρεμιέρα τους, επικρατώντας της Κροατίας με το εμφατικό 3-0 και δείχνοντας ένα πολύ… φρέσκο πρόσωπο, κυρίως χάρη στις επινοήσεις του 17χρονου Γιαμάλ. Από την άλλη πλευρά, οι “ατζούρι”, που νίκησαν με ανατροπή τους Αλβανούς στην πρεμιέρα με 2-1, κέρδισαν την Ισπανία και στα τελευταία δύο τουρνουά που αυτές οι ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες, επικρατώντας 2-0 στη φάση των “16” πριν από 8 χρόνια, πριν νικήσουν στα ημιτελικά στη διαδικασία των πέναλτι στο Γουέμπλεϊ στο EURO 2020.


ertsports.gr