Ο 52χρονος ποινικολόγος έμαθε με ανακούφιση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμένος για σήμερα πλειστηριασμός του ακινήτου του στο Χαλάνδρι, στο οποίο μένουν τα τελευταία χρόνια η πρώην σύζυγος με τα δύο παιδιά που είχε αποκτήσει μαζί του. Μαζί με στενούς συνεργάτες, ετοιμάζει την αίτηση αποφυλάκισης που θα κατατεθεί το αργότερο μέχρι μεθαύριο, για να μην λήξει η σχετική διορία και φροντίζει να ενημερώνεται για όλους και για όλα.

Μέσα στη φυλακή, ο Απόστολος Λύτρας περνά το μεγαλύτερο μέρος κάθε ημέρας στο κελί του. Αποφεύγει να προαυλίζεται και να κυκλοφορεί στους διαδρόμους, ειδικά μετά τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από συγκρατούμενό του, έναν άντρα που βρίσκεται χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού και σύμφωνα με πληροφορίες χρεώνει στον Απόστολο Λύτρα που τότε είχε εκπροσωπήσει την άλλη πλευρά, την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

«Πατσαβούρα, τα αρσενικά δεν φέρονται έτσι. Πρέπει να είσαι στις φυλακές της Τρίπολης μαζί με τους ανώμαλους, τους κακοποιητές και τους βιαστές», είπε στον Απόστολο Λύτρα ο συγκρατούμενός του.

Μεγάλο στοίχημα για τον Απόστολο Λύτρα τις τελευταίες μέρες, ήταν να μπει φρένο στον προγραμματισμένο πλειστηριασμό του σπιτιού του και όπως αποκάλυψε χθες πρώτο το Live News υπήρξε αναστολή για 4η φορά.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει απόφαση για αναστολή πλειστηριασμού, είτε υπάρχει καταβολή χρημάτων για την κάλυψη ενός μέρους του χρέους, είτε προηγείται συνεννόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, ώστε να δοθεί ένα νέο χρονικό περιθώριο.

Το δεύτερο στοίχημα του Απόστολου Λύτρα έχει να κάνει με την αποφυλάκισή του. Στη σχετική αίτηση θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και είναι πιθανό να ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης, με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι.

Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στο Αυτόφωρο μετά από μήνυση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, κατηγορούμενη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή.

«Δολοφονία χαρακτήρα η προσπάθεια που κάνουν»

Όλες τις εξελίξεις παρακολουθεί καθημερινά και η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Το στενό της περιβάλλον τονίζει στο Live News πως η 37χρονη είναι έντονα προβληματισμένη από τις κινήσεις που κάνει η πλευρά του συζύγου της.

«Είναι αδιανόητο όλο αυτό και η Σοφία δεν έχει προλάβει να συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί. Αν δει κανείς τα πράγματα λογικά θα καταλάβει τι έχει συμβεί. Ο Λύτρας προσπάθησε να στέψει την κατάσταση αλλού, βρέθηκε εκεί που βρέθηκε και προκάλεσε και στα παιδιά τους και στον εαυτό του και στην Σοφία και σε όλους, μεγαλύτερη ζημιά», αναφέρει το περιβάλλον της δικηγόρου και συμπληρώνει:

«Για να κάνει ζημιά στην Σοφία δεν λέει κανείς την αλήθεια και αυτό είναι το φοβερό. Έχει νάρθηκα στο χέρι, έχει ακόμα πόνους παντού, υποφέρει. Το κεφάλι της είναι χτυπημένο παντού, πονάει. Όσο περνάνε οι μέρες, το τρομακτικό της εικόνας περνάει, αυτό που δεν θα περάσει ποτέ είναι το τραύμα στην ψυχή της».

H κυρία Πολυζωπούλου βλέπει κινήσεις σκοπιμότητας με απώτερο στόχο, όπως λέει το περιβάλλον της στο Live News, τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για το διαζύγιο με τον Απόστολο Λύτρα. Η σχέση τους, όπως αποκαλύπτεται, περνούσε κρίση εδώ και μήνες. Ελάχιστοι όμως έβαζαν στο μυαλό τους, την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα.

Η 37χρονη προσπαθεί να αφήσει πίσω τον τραυματισμό της και να επικεντρωθεί στα επαγγελματικά, καθώς οι υποχρεώσεις τρέχουν.

Η υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον Απόστολο Λύτρα παραμένει στο προσκήνιο, με τις εξελίξεις να τροφοδοτούν καθημερινά συζητήσεις και αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα.


Πηγή