«Έπεσε ένας κεραυνός μπροστά μας. Η γυναίκα μου ήταν προπορευόμενη. Η κόρη μου ήταν 1,5 μέτρο πίσω της. Έπεσαν και οι δύο στο έδαφος, στην άμμο. Δεν ήταν στη θάλασσα μέσα, ήταν στην ακρογιαλιά. Το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε».

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πήγε στη θάλασσα με τη γυναίκα και το παιδί του. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα ξαφνικό μπουρίνι, από αυτά που συχνά χτυπούν την Χαλκιδική, θα προξενούσε τέτοια ασύλληπτη τραγωδία.

«Ο κεραυνός χτύπησε το παιδί. Η μητέρα ήταν δίπλα, την χτύπησε το ρεύμα από κάτω», είπε η Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας.

Το χρονικό

Είναι απόγευμα Παρασκευής και στην παραλία του Ποσειδίου αρχίζει έντονη βροχή. Η 13χρονη κολυμπάει μαζί με την μητέρα της όταν ξαφνικά βλέπουν τον ναυαγοσώστη να τους κάνει σήμα να βγουν από την θάλασσα καθώς έρχεται μπουρίνι.

Αυτό ακριβώς έκανε και το 13χρονο κορίτσι. Υπάκουσε στις εντολές του ναυαγοσώστη και βγήκε αμέσως από την θάλασσα.

Βρεγμένο όπως ήταν άρχισε να κατευθύνεται προς το αμάξι.

Δεν πρόλαβε να κάνει μερικά βήματα στην άμμο όταν ξαφνικά ένας κεραυνός την χτύπησε μπροστά στα μάτια των γονιών της.

«Πήρε όλον τον κεραυνό πάνω της, εκατομμύρια βολτ. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ κάναμε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Εγώ φυσούσα αέρα μέσα στο στόμα της. Έγινε είσοδος του κεραυνού από το αριστερό φρύδι και έξοδος από την πλάτη», λέει ο πατέρας της.

Επί 45 λεπτά εκπαιδευμένοι διασώστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί, το οποίο όμως δεν είχε σφυγμό.

«Τι να σας πω τώρα. Κι εγώ συγκλονισμένος είμαι. Αυτό πρέπει να έχει ακαριαία και δεν μπορέσαμε παρόλη τη μεγάλη προσπάθεια», είπε ο Γιώργος Κοντός, συντονιστής ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.

Το κορίτσι μεταφέρεται μέσα σε λίγα λεπτά στο Κέντρο Υγείας της Κασσάνδρας εκεί όπου οι προσπάθειες συνεχίζονται χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ραγίζει καρδίες το γράμμα της 13χρονης

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε αυτό το 13χρονο αγγελούδι που ήταν γεμάτο ζωή και αγάπη για το σχολείο, τον αθλητισμό και τον χορό.

Ραγίζει καρδιές αυτό το γράμμα που είχε γράψει πριν από μερικές ημέρες στην αγαπημένη του δασκάλα, όπου της ευχόταν καλό καλοκαίρι.

«Αγαπητή κυρία,

Είστε από τους αγαπημένους μου καθηγητές. Αν και το μάθημα της Ιστορίας δεν μου αρέσει καθόλου, φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που μου φάνηκε ενδιαφέρον. Μακάρι όλοι οι καθηγητές να ήταν σας εσάς.

Μακάρι να είστε και του χρόνου. Πάντως αν δεν είστε να ξέρετε ότι δεν θα σας ξεχάσω ποτέ! Καλό καλοκαίρι με πολύ πολύ αγάπη η μαθήτρια σας».

Δύο εβδομάδες μετά, αυτό το υπέροχο πλάσμα θα χάσει τόσο άδικα τη ζωή του. Η 13χρονη Δωροθέα -δώρο Θεού όπως σημαίνει το όνομα της- ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Αύριο σε κλίμα οδύνης θα τελεστεί η κηδεία του 13χρονου παιδιού.

«Δεν ισχύει ότι κολυμπούσαν την ώρα που έπεφταν κεραυνοί»

Ο θείος της 13χρονης μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ο αδελφός μου και η νύφη μου με το παιδί αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο. Ξαφνικά άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Ο αδελφός μου πήρε τη γυναίκα του και τη μικρή και βγήκαν αμέσως από τη θάλασσα και κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο. Η παράλια δεν είναι προσβάσιμη με τα πόδια και χρειάζεται περίπου δέκα λεπτά περπάτημα για να φτάσεις στον δρόμο. Κατά τη διάρκεια της πορείας προς το αυτοκίνητο ο κεραυνός χτύπησε την ανιψιά μου. Το ωστικό κύμα έριξε κάτω και τη νύφη μου που ευτυχώς δεν έφερε τραύματα. Αν και οι διασώστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο το παιδί δεν επανήλθε».

«Ο ιατροδικαστής μας είπε ότι δυστύχημα προκλήθηκε από μία μεταλλική χάντρα μεγέθους κουμπιού που βρισκόταν στο μαγιό του παιδιού. Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω γι’ αυτό. Ο αδελφός μου και η νύφη μου μου δεν έχουν καμία ευθύνη. Έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Βγήκαν κατευθείαν από τη θάλασσα μόλις χάλασε ο καιρός και κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο. Δεν ισχύει ότι κολυμπούσαν την ώρα που έπεφταν κεραυνοί».

Πώς ο κεραυνός σκότωσε τη 13χρονη στην παραλία

Ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Οπλικών Επιστημών Διευθυντής τομέα Φυσικών Επιστημών ΣΣΕ και Διευθυντής Κέντρου Ελέγχου Όπλων, μίλησε στο LIVE NEWS για το πώς ο κεραυνός σκότωσε την 13χρονη.

«Στην Ελλάδα θεωρούμε τους κεραυνούς ως μία εύκολη υπόθεση. Αλεξικέραυνα πρέπει να βάλουμε παντού. Κάθε χρόνο έχουμε περιστατικά με τραυματισμούς. Αυτό για την χάντρα δεν ισχύει. Θα δώσω μερικές συμβουλές. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, σε κτίρια ή καθόμαστε χαμηλά αγκαλιάζοντας τα γόνατα και μένουμε εκεί. Δεν ξαπλώνουμε κάτω. Ο     ι κεραυνοί ψάχνουν στην επιφάνεια κάτι που προεξέχει. Εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλά όταν προχωρούσε και θα έπρεπε να βρει έναν χώρο να καλυφτεί».


Πηγή