Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Κρήτη, μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον Μπάλο.

Αν και πρόκειται για μία από τις δημοφιλείς παραλίες στην Ευρώπη, οι τουρίστες αναγκάζονται να κολυμπήσουν για να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν από τα ημερόπλοια.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια ενός σχοινιού και των πληρωμάτων αναγκάζονται να βγουν από τη μπουκαπόρτα και να πέσουν στο νερό, που τους φτάνει μέχρι τον λαιμό, για να πάνε στην παραλία. Με τον ίδιο τρόπο, επιβιβάζονται στα σκάφη και φεύγουν από τον Μπάλο με τις χειρότερες εντυπώσεις.

Σε αυτές τις εικόνες αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας.

«Πρώτη φορά βλέπω τέτοια εικόνα, είναι τριτοκοσμική και ότι δε αξίζει στην Ελλάδα του 2024. Χαίρομαι από τη μία μεριά που τα  αντανακλαστικά του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν γρήγορα και να μιλά για τοποθέτηση πλωτής εξέδρας και αναρτιέμαι γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να το δούμε αυτό.  Πρέπει να δούμε το ευθύνεται για αυτή την εικόνα και να βρεθεί μία λύση. Αυτή η εικόνα δείχνει την αναποτελεσματικότητα ενός μηχανισμού. Αυτή η εικόνα μας αιφνιδιάζει όλους και αναρωτιέμαι εάν αυτό το δρομολόγιο υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε πως είναι ένα από τα πιο βασικά προβλήματα.

«Τα ακτοπλοϊκά είναι ακριβά ανάλογα και το νησί. Γενικά το πρόβλημα είναι όταν παραμένουν ψηλά οι τιμές. Το δικό μας στοίχημα είναι να αυξηθούν οι μισθοί, να μειώνουμε φόρους και α πολεμούμε την αισχροκέρδεια».

Σε σχέση με την επιστροφή των επιδοτήσεων για τα ρεύμα από αγρότες και επιχειρήσει είπε πως αυτά ήταν συμψηφισμοί για την στήριξη των επαγγελματιών που είχαν κατανάλωσή από 35 kVa και πάνω.

Ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει δύο προτάσεις νόμου για την ακρίβεια και τη φορολογία.

«Η ΝΔ δεν θέλει να το κουβεντιάσουμε. Ο κ. Πέτσας εξέφρασε ευσεβείς πόθους. Για εμένα η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Το ακτοπλοϊκό ισοδύναμο δεν το επιστρέφει η κυβέρνηση στους κατοίκους των νησιών, εδώ και ένα χρόνο. Αυτό που συμβαίνει με τις εταιρίες και το ρεύμα είναι το ίδιο με την υγεία. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή σας είχε πει(ΝΔ) πως δεν μπορείτε να δίνετε αυτές τος επιδοτήσεις γιατί δεν είχατε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ σας είχε ενημερώσει για το λάθος που είχατε κάνει. Το ίδιο συμβαίνει και με  τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία. Ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση αυτή. Θα αναγκαστούμε κάποια στιγμή να τα πληρώσουμε από την τσέπη μας αυτά».

Σε σχέση με το εάν έγινε κακοδιαχείριση των οικονομικών επί Τσίπρα, ο κ. Κώστας Μπάρκας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με τις δυσκολίες τις οποίες έχει, να μην χρωστάει στις τράπεζες και τρίτους».

Ο Απόστολος Πάνας, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., σχολίασε πως όταν βγαίνει ο πρόεδρος ενός κόμματος και μιλά για μαύρα χρήματα και άδεια ταμεία επί ημερών ενός άλλου προέδρου, από μόνο του αποτελεί σημαντικό γεγονός.

Στη συνέχεια μίλησε για την ακρίβεια.

«Εμείς θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση στο θέμα των μεταφορών συνολικά.

Σε ότι αφορά τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ είπε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους υποψήφιους.

«Όλοι έχουμε διαμορφώσει μία γνώμη. Υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο που μας ικανοποιεί στους υποψήφιους. Γίνεται πολύς λόγος για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα και μου φαίνεται απίστευτο που όλα τα κόμματα είναι εναντίον αυτού».


Πηγή