Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει σε υψηλούς τόνους την κόντρα του με τον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του ευθύνες για την οικονομική κατάσταση στο κόμμα που ο ίδιος καλείται να διαχειριστεί.

«Προφανώς γιατί υπήρξε πρόεδρος 15 χρόνια. Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά ζητήματα. Όσα λάθη έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα αναλύσουν οι ιστορικοί και οι πολιτικοί αναλυτές και προφανώς ο τέως Πρόεδρος», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως σκοπεύει να κάνει πράξη τις προειδοποιήσεις για διαγραφές διαφωνούντων ενώ με φόντο τον πόλεμο των τρολ του διαδικτύου, 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με επιστολή τους τη παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

«Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι ήδη, κατ’ ουσία, ξένο σώμα στο κόμμα. Έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα, να μιλάει εξ ονόματός μας για κορυφαία ζητήματα όπως η εκλογική συμπόρευση με τρίτα κόμματα», αναφέρουν στην επιστολή τους.

«Θα σεβαστώ προφανώς απόλυτα την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αλλά θα παρότρυνα τον κ. Σπίρτζη να κάνει με την ίδια θέρμη αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης.

Στην αντεπίθεση η «φρουρά» Τσίπρα μετά τις αιχμές Κασσελάκη

Σε θέσεις μάχης βρίσκεται όμως και η «φρουρά» Τσίπρα που κατέθεσε κείμενο στην Πολιτική Γραμματεία με την υπογραφή 8 στελεχών του οργάνου ζητώντας μεταξύ άλλων σαφή τοποθέτηση για τα περί μαύρων χρημάτων και των αιχμών Κασσελάκη για την οικονομική διαχείριση από την προηγούμενη ηγεσία, ενώ παρατηρούν ότι οι γαλλικές εκλογές έδειξαν τον δρόμο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Τονίζουν επίσης, ότι οι ριζικές καταστατικές αλλαγές που έχει προαναγγείλει ο κ. Κασσελακης οδηγούν σε ρευστοποίηση του κόμματος.

Παρά την καλοκαιρινή… «φαγωμάρα» στο εσωτερικό ο Στέφανος Κασσελάκης εγκαινίασε νέα πρωτοβουλία αδιαμεσολάβητης, όπως τη χαρακτηρίζει, επικοινωνίας με τον κόσμο και υποδέχθηκε στο γραφείο του δεκάδες πολίτες που τήρησαν το προσωπικό τους ραντεβού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κάθε τετ α τετ του με τους πολίτες κράτησε τρία λεπτά με πέντε λεπτά κατά τα οποία ο ίδιος άκουγε και σημείωνε τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς τους, και δήλωσε θα επαναλάβει τη δράση και την επόμενη εβδομάδα με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν πρόλαβε να δει το βράδυ της Πέμπτης.

Προεκλογικό «ράλι» ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στοχεύει στην ανανέωση της εντολής στις εσωκομματικές κάλπες της 6ης Οκτωβρίου, έχει βάλει ήδη μπροστά την καμπάνια συλλογής υπογραφών και πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και το Σάββατο θα βρεθεί στη Σύρο και θα συνομιλήσει με πολίτες.

Κυβερνητική ανατροπή τώρα είναι το μήνυμα του Χάρη Δούκα ο οποίος μιλώντας στο MEGA και το Live News έδειξε ξανά την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ.

«Αντί να συζητάμε πως θα δημιουργήσουμε συνθήκες προόδου και ανάπτυξης συζητάμε για καρέκλες και για συγκολλήσεις. Χρειάζεται πρώτα εμείς στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουμε για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη χώρα. Με το ποιους θα πάμε έχει να κάνει με την ατζέντα και με το ποιοι θα συμφωνήσουν να συγκρουστούμε με κατεστημένα και συμφέροντα».

Το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές πρέπει να κοιτάει την ΝΔ στα μάτια και να την κερδίσει, δήλωσε στο MEGA ο Παύλος Γερουλάνος.

«To ΠΑΣΟΚ έχει κλειστεί πάρα πολύ στον εαυτό του, ενώ ο κόσμος θέλει να συμμετέχει. Ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό θα φέρει αυτόν τον κόσμο μέσα θα αρχίσει να ενώνει προοδευτικές δυνάμεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και η Άννα Διαμαντοπούλου.


Πηγή