Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο 20χρονος δράστης, ονόματι Τόμας Μάθιου Κρουκς, είναι νεκρός.

Στην πρώτη της αντίδραση η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, χαρακτηρίζει τον δράστη «ένα τέρας» και υποστηρίζει ότι η ζωή της ίδιας και του γιου τους, Μπάρον, «ήταν στα πρόθυρα μιας καταστροφικής αλλαγής» όταν είδε την σφαίρα να χτυπά τον Ντόναλντ.

Επίσης, σημειώνει ότι σκέφτεται τους Αμερικανούς, ευχαριστεί όλους τους πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα για την υποστήριξή τους και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων που «υποφέρουν αυτήν την αποτρόπαια πράξη», ενώ παροτρύνει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν το «μίσος και τις ιδέες που πυροδοτούν τη βία».

Γράφει συγκεκριμένα: «Ένα τέρας που αντιμετώπισε τον άνδρα μου ως μια απάνθρωπη πολιτική μηχανή επιχείρησε να ξεριζώσει την ψυχή του, το χαμόγελο, την γνησιότητα, την αγάπη του για τη μουσική και την έμπνευση. Όταν είδα εκείνη τη βίαιη σφαίρα να χτυπά τον σύζυγό μου, διαπίστωσα ότι η δική μου ζωή και του Μπάρον βρίσκονταν μπροστά σε μια σοκαριστική αλλαγή. Νιώθω ευγνωμοσύνη στους άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών που ρίσκαραν τη ζωή τους για να τον προστατέψουν. Έφτασε το πλήρωμα της αλλαγής. Όλους εσάς που δακρύζετε προς υποστήριξή μας, σας ευχαριστώ. Επαινώ και για όλους εκείνους που βλέπετε πέρα από πολιτικούς διαχωρισμούς. Σας ευχαριστώ που θυμάστε πως κάθε πολιτικός είναι άνδρας ή γυναίκα με μια οικογένεια από πίσω».

Στήριξη από τον Έλον Μασκ

Την ίδια στιγμή, ο Έλον Μασκ με ανάρτηση στο Χ, ανακοίνωσε ότι «Υποστηρίζω πλήρως τον πρόεδρο Τραμπ και εύχομαι για την ταχεία ανάρρωσή του».




Πηγή