Δείτε ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα κι ευχηθείτε σε φίλους και συγγενείς

Σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου και σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι Αγίου Βλαδιμήρου βασιλέως Ρωσίας, Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης Μεγαλομαρτύρων και γιορτάζουν οι: Βλαδίμηρος, Βλαντίμηρος, Κήρυκος, Ιουλίτα, Ιουλίτη, Ιουλίττα, Ιουλίττη, Γιουλίτα, Γιουλίτη

Γεγονότα στις 15 Ιουλίου

1099 Α΄ Σταυροφορία: οι Χριστιανοί στρατιώτες καταλαμβάνουν την Ιερουσαλήμ.
1149 Εγκαινιάζεται στην Ιερουσαλήμ ο ανακατασκευασμένος Ναός της Αναστάσεως.
1207 Ο Ιωάννης της Αγγλίας εκδιώκει τους μοναχούς του Κάντερμπερι επειδή υποστήριξαν τον αρχιεπίσκοπο Στέφανο Λάνγκτον.
1240 Ένα στράτευμα του Νόβγκοροντ υπό την ηγεσία του Αλεξάνδρου Νιέφσκι νικά τους Σουηδούς στη μάχη του Νέβα.
1410 Μάχη του Γκρούνβαλντ: οι συμμαχικές δυνάμεις του Βασιλείου της Πολωνίας και του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας νικούν το στρατό του Τευτονικού Τάγματος.
1799 Κατά τη διάρκεια της γαλλικής εκστρατείας στην Αίγυπτο, ο Γάλλος λοχαγός Πιέρ Φρανσουά Ξαβιέ Μπουσάρ ανακαλύπτει τη Στήλη της Ροζέττας.
1906 Μακεδονικός Αγώνας
1913 Β’ Βαλκανικός Πόλεμος Αρχίζει η τριήμερη μάχη της Τζουμαγιάς. Πλοία του ελληνικού στόλου προβαίνουν σε συστηματική ναρκαλιεία στον όρμο του Δεδέαγατς.
1921 Μικρασιατική Εκστρατεία
1960 Η κυβέρνηση του Κονγκό αξιώνει την αποχώρηση όλων των Βέλγων κατοίκων εντός 12 ωρών από τη χώρα. Αρχίζουν να φτάνουν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και οι πρώτοι Έλληνες από το Κονγκό. Στο μεταξύ, το Βέλγιο συνεχίζει την αποστολή στρατευμάτων στο Κονγκό, παρά την άφιξη των δυνάμεων του Ο.Η.Ε., και αναγνωρίζει την Κατάγκα ως ανεξάρτητο κράτος. Αιματηρές συμπλοκές μεταξύ Βέλγων και Κονγκολέζων.
1963 Έξω φρενών με τις προσπάθειες του Σοφοκλή Βενιζέλου να συγκροτήσει κυβέρνηση συνεργασίας Ένωσης Κέντρου
1963 Ενισχυμένη αναλογική και μονοσταυρία εισηγείται η κυβέρνηση Πιπινέλη με νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή. Ο ευρισκόμενος στη Ζυρίχη Κωνσταντίνος Καραμανλής δηλώνει ότι δεν σκέπτεται να επιστρέψει στο άμεσο μέλλον.
1965 Αποστασία: Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός.
1974 Η υπό τον Φαίδωνα Γκιζίκη ελληνική στρατιωτική ηγεσία με αρχισυνωμότη τον ταξίαρχο Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία με απόπειρα δολοφονίας του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, που οδηγεί στην ανατροπή του τελευταίου και στον ορισμό του Νίκου Σαμψών ως Προέδρου της Κύπρου.
2008 Σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ πλήττει τη Ρόδο, τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ γίνεται αισθητός και στην Κύπρο.

vradini.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!






Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

agrinio24.gr