Το Ισραήλ έσπευσε να χρεώσει την επίθεση στη Χεζμπολάχ, βομβαρδίζοντας περιοχές βαθιά μέσα στον Λίβανο και απειλώντας με «σκληρά αντίποινα», παρά το γεγονός ότι η Χεζμπολάχ, αρνείται σθεναρά ότι φέρει ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα.

Σε αυτό το κλίμα, το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ εναντίον των «συνεπειών» που θα είχε ευρείας κλίμακας επίθεση αντιποίνων στον Λίβανο. Κάθε νέα «περιπέτεια» του Ισραήλ θα μπορούσε να «οδηγήσει σε επιδείνωση» του «πολέμου στην περιφέρεια», είπε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Νάσερ Κανάνι.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Χεζμπολάχ για την επίθεση

Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν την υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου για την επίθεση με ρουκέτα.

«Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Ήταν η ρουκέτα τους, και εκτοξεύτηκε από περιοχή που ελέγχουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Άντριεν Γουάτσον, στην οποία προστίθεται ότι ο Λευκός Οίκος βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με Ισραηλινούς και Λιβανέζους αξιωματούχους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται επίσης για μια διπλωματική λύση κατά μήκος των συνόρων αυτών μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, που θα θέσει τέλος μια για πάντα σε όλες τις επιθέσεις και θα επιτρέψει στους πολίτες και στις δύο πλευρές των συνόρων να επιστρέψουν με πλήρη ασφάλεια στα σπίτια τους».


Πηγή