Η Δόμνα Μιχαηλίδου, βουλευτής ΝΔ, αναφερόμενη στην ακρίβεια είπε πως είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην χώρα μας.

«Δομημένα ερχόμαστε να το λύσουμε με δύο διαφορετικούς τρόπους. Από τη μία, πιάνοντας παρεμβάσεις στην ίδια την αγορά, έτσι ώστε να καταπολεμήσουμε την αισχροκέρδεια και να αρχίσουν να αποκλιμακώνονται οι τιμές, όπως είδαμε και αυτόν τον μήνα. Τον Ιούνιο είχαμε 1-2% αποκλιμάκωση στις τιμές στο σούπερ μάρκετ. Συνεχίζουμε με αυτές τις παρεμβάσεις στον πόλεμο της ακρίβειας. Η Επιτροπή Ανταγωνιστού ενισχύεται αυτήν την περίοδο για να ‘σπάσουμε’ τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Επίσης, ενισχύουμε τους μισθούς με αυξήσεις και παροχές, όπως ο κοινωνικός τουρισμός. Ο κοινωνικός τουρισμός αφορά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε τα όσα είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, λέγοντας πως ξαφνικά ακούσαμε μία μαγική εικόνα.

«Ακούσαμε για αποκλιμάκωση των τιμών, όπου ακούγεται όμορφο στα αυτιά, αλλά όταν ο πολίτης έχει δει την πραγματική τους αγοραστική δύναμαι να είναι από τις χειρότερες της ΕΕ. Η ακρίβεια καλπάζει και εδώ και 3 χρόνια η κυβέρνηση κάνει ξεματιάσματα. Με αυτά δεν χτυπιούνται τα καρτέλ και ην κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για αυτά. Δεν έγιναν έλεγχοι ούτε στην αγορά, και καθόμαστε τώρα και λέμε τι κακό μας έχει βρει. Η αντιπολίτευση έχει έρθει με προτάσεις. Όταν έχουν ανέβει 40-50% πάνω οι τιμές, με το να έχεις αποκλιμάκωση 1% δεν μπορείς να πανηγυρίσεις. Δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση ιδεοληπτικά και λόγω εξαρτήσεων, τους φίλους σου δεν έρχεσαι να τους ελέγξεις και γι΄ αυτό τα ακτοπλοϊκά είναι εκεί, γι’ αυτό αυτή η δυστοπική πραγματικότητα».

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος ΠΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., σχολίασε τα όσα είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου λέγοντας πως εάν εκείνος ήταν κυβερνητικός βουλευτής δεν θα έλεγε αυτά που είπε η κ. Μιχαηλίδου.

«Θα έλεγα ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Δυστυχώς, η κ. Μιχαηλίδου κάνει αυτά που κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί. Οι τιμές είναι πάνω από την Γαλλία και την Γερμανία αλλά εκεί οι μισθοί είναι καλύτεροι. Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει κάθε ιδέα ανασυγκρότησης παραγωγικού μοντέλου, το έχει ρίξει στο real estate, παίρνει τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης για τους ‘κολλητούς’ και ο κόσμος στενάζει. Ο κ. Γεωργιάδης εκδικείται τους Έλληνες πολίτες γιατί σωστά και οι γιατροί με τον τρόπο που το κάνουν οδηγούν την ιστορία της συνταγογράφησης σε αδιέξοδο. Όποιος βουλευτής της ΝΔ προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση το μόνο που κάνει είναι να χάσει την φερεγγυότητά του».

«Μερικές θέσεις, όπως του ΠΑΣΟΚ, θεωρούνται παλαιομοδίτικες. Αυτό που εννοούν είναι πως θα πρέπει να δεχτούμε έναν σκληρό καπιταλισμό με διακρίσεις. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όταν προέκυψε η πανδημία μοναδικά λεφτά βρέθηκαν. Λεφτά μπορούν να βρεθούν εάν σπάσουμε τα καρτέλ».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε πως 3.500 εργαζόμενοι έχουν πάρει πίσω τα δεδουλευμένα τους.

«Υπάρχουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν και σχεδιάσουμε διαφορετικούς και στοχευμένους τρόπους για να ανταπεξέλθει η οικογένεια στην ακρίβεια».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης σχολίασε πως αν είναι να φτάσουμε στο σημείο να ζούμε όλοι με κουπόνια και voucher, αυτό σημαίνει πως η πολιτική της ΝΔ έχει αποτύχει.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε και για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, και τον Παύλο Πολάκη λέγοντας:

«Αυτό είναι πρόβλημα της ηγεσίας. Εγώ είμαι κατά των διαγραφών. Θεωρώ αδιανόητο να στέλνονται άνθρωποι στα πολιτικά όραμα επειδή έχουν αντίθετη άποψη και να κάνουμε τσακωμούς. Το θέμα είναι εμείς ως Αριστερά  τι πρότυπο θα δώσουμε. Αυτά δεν τα λύνεις με πειθαρχικά μέτρα αλλά με βαριές πολιτικές καταδίκες».

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης κατέληξε πως όποιος δεν βλέπει ότι «για να αλλάξει το πρόβλημα της ακρίβειας, πρέπει να μιλήσουμε ξανά για αρχές όπως η αναδιανομή εισοδήματος, τότε πετάει χαρταετό».

«Όλες αυτές οι μικρές βελτιωτικές προσπάθειες που παρουσιάζει η κ. Μιχαηλίδου, μου θυμίζουν έναν ασθενή που έχει πάθει έμφραγμα και του λένε ουρολοίμωξη δεν έχεις».


Πηγή