Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να κριθούν ένοχα τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως η δολοφονία του δημοσιογράφου διαπράχθηκε στο πλαίσιο δράσης του οργανωμένου εγκλήματος.

Στην πρότασή της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας ήταν ξεκάθαρη. Κάποιοι φοβούνταν τις αποκαλύψεις του έμπειρου δημοσιογράφου και θέλησαν να του κλείσουν το στόμα.

«Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα. Είχε σκοπό να κάνει κάποιες αποκαλύψεις, ίσως εκεί υπάρχει το κίνητρο για τη δολοφονία του. Μπορεί αυτά που έγραψε να ενοχλούσαν ή να υπήρχε ο φόβος αποκαλύψεων», ανέφερε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι ο 41χρονος για ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και ο 49χρονος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για παράνομη οπλοφορία.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραιβαζ έγινε τον Απρίλιο του 2021 όταν ο δημοσιογράφος είχε παρκάρει το όχημα του έξω από το σπίτι του. Τότε δυο άτομα τα οποία επέβαιναν σε ένα μαύρο σκούτερ πυροβολήσαν εναντίον του δεκάδες φορές, με τον Καραϊβαζ να χάνει την ζωή του ακαριαία.

Δυο χρονιά μετά, τον Απρίλιο του 2023, συνελήφθησαν τα αδέρφια, τα οποία αρνούνται τις κατηγορίες.


Πηγή