2 6.png
2 6.png

Είναι η φωτογραφία ντοκουμέντο που δείχνει τον εμπρηστή της Βάρης.

Στη φωτογραφία φαίνεται ένας άνδρας με μακριά μαλλιά, σορτσάκι και αμάνικο μπλουζάκι να περπατά αμέριμνος λίγα μόνο μέτρα από την εστία φωτιάς που είναι πίσω του. Το ρολόι δείχνει 8 Ιουνίου, 23.04 πρώτα λεπτά.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για έναν άνδρα 66 ετών, κάτοικο της περιοχής, διδάκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι Σύμβουλος στη Διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και επί δώδεκα συναπτά έτη είχε διατελέσει καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο δικηγόρος του συλληφθέντα δήλωσε: «Πήγα είδα τον εντολέα μου, ετοιμάζουμε το υπόμνημα. Αύριο το πρωί έχουμε την ανάκριση, έχουμε πάρει προθεσμία για απολογία κι αύριο είναι η απολογία».

«Δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει ομολογήσει τίποτα. Είναι αθώος. Θα τα πούμε όλα μετά την δίκη», λέει το περιβάλλον του καθηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταθέσεις κατοίκων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας στο βίντεο φαίνεται να είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων.

Από το βιντεοληπτικό υλικό της πρώτης ημέρας που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, φαίνεται ότι ο άνδρας διέρχεται από σημείο και σε σύντομο χρόνο αναπτύσσεται εστία φωτιάς.

Από το υλικό της δεύτερης νύχτας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί πυρκαγιά. Στη συνέχεια κινείται λίγα μέτρα παραπάνω, όπου θέτει εστία σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι οι φλόγες πυκνώνουν

Ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε:
«Η συγκεκριμένη αφορά τρεις πυρκαγιές και μια απόπειρα. Τα στοιχεία από την προανάκριση αξιολογήθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη και στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης».

Το σύνολο των στοιχείων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές κι αύριο αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Έρευνα για τον αν σχετίζεται ο διδάκτορας και με την μεγάλη φωτιά στην Βάρη

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», μίλησε στο κεντρικό δελτίο για όλες τις νεότερες πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με την δράση του 66χρονου καθηγητή, καθώς οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει βάλει και πέμπτη φωτιά στην Αττική.

Συγκεκριμένα, έρευνα διεξάγεται από τις Αρχές για το εάν ο καθηγητής σχετίζεται και με την μεγάλη φωτιά στην λεωφόρο Βάρης Κορωπίου, που πήρε μεγάλη έκταση κατακαίοντας μεγάλη δασική έκταση. Ο ίδιος ο 66χρονος υποστηρίζει ότι την ώρα της συγκεκριμένη πυρκαγιάς ήταν στο σπίτι του.


Πηγή