fotiaa.png
fotiaa.png

Παρόλο που οι φλόγες απείλησαν σπίτια και εκδόθηκε 112 για εκκένωση οικισμών, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τις αποτρέψουν, με τη φωτιά να καίει κυρίως ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση.

Ολονύχτια μάχη

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τις διάσπαρτες εστίες, από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Αγία Παρασκευή σε ελαιώνες.

«Το βράδυ ήταν πολύ δύσκολο γιατί ενισχύθηκαν οι άνεμοι και ο φόβος ήταν μεγάλος για τα σπίτια. Είμαστε πολύ τυχεροί που δεν κάηκε το χωριό μας», λένε κάτοικοι της περιοχής.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών, ενώ κρίθηκε και αναγκαία η αποστολή μηνύματος από το 112 για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να απομακρυνθούν από το χωριό καθώς η φωτιά πλησίαζε απειλητικά.

«Τρομάξαμε πολύ αλλά δε φύγαμε, φύγανε μόνο οι ηλικιωμένοι».

Τα εναέρια μέσα ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης μέχρι τη δύση του ηλίου. 32 δασοκομάντος ταξίδεψαν αεροπορικώς από την Αθήνα για να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού.

Σε επιφυλακή

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ρίχτηκαν ξανά στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ οι πυροσβέστες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ενεργές, διάσπαρτες εστίες και παραμένουν σε επιφυλακή υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων.


Πηγή