georgiadis2.jpg
georgiadis2.jpg

Την πρωτοφανή αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε δημοσίευμα των Reporters United για τις υποκλοπές, σύμφωνα με το οποίο είχε στοχοποιηθεί με το Predator την περίοδο που ήταν υπουργός Ανάπτυξης, έχοντας λάβει 11 μολυσμένα SMS, τα περισσότερα από κάθε άλλο στόχο του κακόβουλου λογισμικού.

Παρά ταύτα ο υπουργός Υγείας με μια παράδοξη -για δημοκρατική χώρα- τοποθέτηση σχολίασε πως ούτε λίγο ούτε πολύ, δεν του «καίγεται καρφί», χαρακτηρίζοντας τις υποκλοπές μέσω Predator εγκληματικές αλλά… συνηθισμένες.

Απευθυνόμενος δε απαξιωτικά στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη που ερευνά τις υποκλοπές και είχε βρεθεί ο ίδιος στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και του Predator, τον κάλεσε να ασχοληθεί με κάτι άλλο γιατί έχει γίνει κουραστικός:

«Οκ σας παρακολουθούσαν το κινητό και στενοχωρηθήκατε. Και εμένα, λένε ότι μου το παρακολουθούσαν, και λοιπόν; ούτε που ίδρωσε το αυτί μου. Η βασική μου θέση λοιπόν από την αρχή ήταν, ότι μόνον ένας αφελής θα σοκαριζόταν, εάν είχε την θέση και την δημοσιότητα που έχω εγώ, εάν μάθαινε ότι του παρακολουθούν το τηλέφωνο. Θα σοκαριζόμουν ειλικρινά, εάν μάθαινα ότι δεν μου το έχει παρακολουθήσει κανένας και ποτέ».

Στ. Κασσελάκης: «Μάλλον δεν καταλαβαίνει ότι είχε κρατικό αξίωμα»

Με φόντο τις πρωτοφανείς δηλώσεις Γεωργιάδη ο Στέφανος Κασσελάκης τον κάλεσε να απαντήσει αν είναι εκβιαζόμενος.

«Μάλλον δεν καταλαβαίνει ότι είχε κρατικό αξίωμα. Δεν τον ενδιαφέρει αν τέσσερις κατηγορούμενοι τον παρακολουθούσαν; Παρακολουθούσαν έναν υπουργό της κυβέρνησης; Δεν τον ενδιαφέρει ότι δύο από εκείνους δεν είναι καν Έλληνες πολίτες και μάλιστα ένας από τους δύο είναι παράγοντας στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ;».

Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ στον Αδ. Γεωργιάδη για την παρακολούθησή του

Ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας να μάθει -μεταξύ άλλων- γιατί δεν κινήθηκε νομικά, γιατί έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο και πώς συνδέεται με την παρακολούθηση του η δήλωση του ότι «πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον Γρηγόρη Δημητριάδη».

Αδ. Γεωργιάδης: «Μου είναι αδιάφορο αν με παρακολουθούσαν»

Ο κ. Γεωργιάδης με νέα ανάρτησή του κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι έχει εμμονή μαζί του και δεν ασχολείται με τους εργαζόμενους στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε ότι ποσώς τον ενδιαφέρει αν παρακολουθείται το κινητό του ή όχι.

«Το ποιος και εάν μου παρακολουθούσε κάποιος το τηλ, μου είναι αδιάφορο διότι δεν έχω και τίποτε να κρύψω!».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Πειραιώς.

«Ο ανερμάτιστος και ατεκμηρίωτος λόγος του κ. Κασσελάκη, οι συνεχείς επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης και οι συκοφαντίες κατά των πολιτικών αντιπάλων δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν», αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτό είναι κάτι που επικροτεί ο κ. Μητσοτάκης; Ότι δεν υπάρχει ζήτημα με παρακολούθηση εκτός αν έχεις να κρύψεις κάτι; Σε τι χώρα ζούμε;», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης.

«Προβληματικό να μην έχουν πάει στη Δικαιοσύνη πολιτικοί που παρακολουθούνταν»

«Το ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί που παρακολουθούνταν δεν έχουν πάει στη Δικαιοσύνη να βρουν το δίκιο τους είναι πολλές οι απαντήσεις», σχολίασε ο Δημήτρης Μπιάγκης, βουλευτής τουΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Αριστερά σημείωσε: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτή του η στάση συνδέεται με το γεγονός ότι ήταν και ο ίδιος στόχος παρακολούθησης. Είμαστε βέβαιο ότι πρόκειται περί ακόμα μιας “σύμπτωσης”».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως σημείωσε πως το θέμα των παρακολουθήσεων για τον ίδιον ήταν εξαρχής ασήμαντο.


Πηγή