rodos.png
rodos.png

Από τη μια ξαπλώστρες και καναπέδες μια ανάσα από το κύμα, κι από την άλλη σκάφη πάνω στην άμμο.

Και στην μέση μωρά παιδιά που προσπαθούν να παίξουν και να κολυμπήσουν στο ελάχιστο τμήμα της παραλίας που έχει μείνει ελεύθερο.

Αυτή είναι η εικόνα στην παραλία του Αγίου Παύλου στη Ρόδο, όπου ελάχιστα εκατοστά μένουν ελεύθερα για τους λουόμενους και τα παιδιά. Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος είναι τα σκάφη πάνω στην αμμουδιά.

Ο χώρος που έχει μείνει ανάμεσα στις ξαπλώστρες – κρεβάτια και τα σκάφη, σχεδόν ανύπαρκτος. Μετά βίας λουόμενοι καταφέρνουν να απλώσουν ίσα-ίσα δύο πετσέτες δίπλα από τα πουφ που έχει τοποθετήσει η επιχείρηση πάνω στο κύμα.

Σε ολόκληρη την παραλία δεν υπάρχει ο παραμικρός ελεύθερος χώρος.

Παρά τους ελέγχους και τις καταγγελίες χιλιάδων πολιτών κάποιοι δεν φαίνεται να συμμορφώνονται και συνεχίζουν να παρανομούν.

«Είμαστε μέσα στην τουριστική περίοδο αντιλαμβάνεστε ότι το νησί είναι γεμάτο από κόσμο και αυτό που θέλουμε είναι και οι επιχειρηματίες από τη μια να συμμορφώνονται εφόσον υπάρχουν παραβάσεις και από την άλλη βεβαίως να συνεχίζουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία που θέλουμε, αυτό το προϊόν που θέλουμε, που λέγεται τουριστικό προϊόν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο Κολιάδης Αλέξανδρος, δήμαρχος Ρόδου.

Χιλιάδες οι καταγγελίες πολιτών στην εφαρμογή «MyCoast»

Δυστυχώς, οι εικόνες αυτές είναι συχνές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Χιλιάδες καταγγελίες πολιτών πλημμυρίζουν καθημερινά την εφαρμογή MyCoast. Μόνο την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 5.000 έλεγχοι καταγγελιών σε όλη την επικράτεια.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 1.100 επιχειρήσεις, 290 μόνο την τελευταία εβδομάδα. Χαλκιδική, Αττική και Ρόδος είναι πρωταθλήτριες με τους λουόμενους να καταγγέλλουν συστηματικές καταπατήσεις του αιγιαλού και όχι μόνο.


Πηγή