1723833701 israil.jpg
1723833701 israil.jpg

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση των ΗΠΑ, Κατάρ και Αιγύπτου που μετείχαν στην κοινή προσπάθεια, σύμφωνα με την οποία οι διαπραγματεύσεις ήταν εποικοδομητικές, ωστόσο όλα θα κριθούν το επόμενο Σάββατο στο Κάιρο όπου θα ξεκινήσει νέος κύκλος συζητήσεων.

Οι ΗΠΑ δηλώνουν αισιόδοξες για την έκβαση των συνομιλιών, ενώ το βράδυ της Κυριακής αναμένεται στο Ισραήλ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος είχε αναβάλει την επίσκεψή του. Τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Από την άλλη πλευρά, η Χαμάς, η οποία ήταν απούσα από τις διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει κάτι το ουσιαστικό καθώς κανένας από όλους τους εμπλεκομένους δε δεσμεύτηκε να αποσυρθούν όλα τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αναμένεται και η απάντηση του Ιράν.

Συνεχή χτυπήματα

Σημειώνεται πως παρά το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη η τετραμερής στην Ντόχα, οι εχθροπραξίες και τα χτυπήματα τόσο από την πλευρά του Ισραήλ όσο και από τη Χαμάς στον νότο και τη Χεζμπολάχ στον βορρά, δεν σταμάτησαν.


Πηγή