gefira5.png
gefira5.png

Οι Ουκρανοί παραμένουν σε ρωσικά εδάφη για 11η ημέρα.

Η προέλαση του ουκρανικού στρατού συνεχίζεται, αν και με μικρότερη ταχύτητα, αλλά σήμερα το Κίεβο χτύπησε μία στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Κουρσκ.

Ουκρανικοί πύραυλοι απέκοψαν την επικοινωνία με το δυτικό τμήμα του Κουρσκ στο οποίο οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύονται. Περισσότεροι από 40 οικισμοί που βρίσκονται δυτικά του ποταμού Σείμ έχουν αποκοπεί από τις μεγάλες πόλεις της επαρχίας.

Νέα ντοκουμέντα από την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ

Το Κίεβο συνεχίζει να δίνει στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από τις 6 Αυγούστου την ημέρα που αιφνιδιαστικά επίλεκτες ομάδες του στρατού του εισέβαλαν στη Ρωσία.

Στα πλάνα φαίνονται κομάντος των Ουκρανών να έχουν μπει σε ρωσικά εδάφη και να συλλαμβάνουν μαζικά Ρώσους στρατιώτες. Λίγα λεπτά αργότερα, τα άρματα μάχης θα περάσουν χωρίς αντίσταση από το συνοριακό πέρασμα.

Το CNN βρέθηκε στο Κουρσκ σε ρωσικά εδάφη και μιλά για μηδαμινή ρωσική αντίσταση.

«Το ερώτημα παραμένει: πού είναι τα drones; πού είναι τα ρωσικά drones που έκαναν κόλαση την ζωή των Ουκρανών στα πεδία της μάχης επί μήνες; Πουθενά, δεν υπάρχουν πουθενά».

Η ουκρανική επίθεση φαίνεται πως έχει εκπλήξει και την Δύση εκτός από την Μόσχα.

«Μαίνονται μάχες γύρω από εδώ αλλά είναι πολύ σουρεαλιστικό το ότι βρισκόμαστε εντός ρωσικών εδαφών με τις ουκρανικές δυνάμεις να ανοίγουν δρόμο», πρόσθεσε ο πολεμικός ανταποκριτής του CNN.

Το έργο των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το επιτελείο στρατού της χώρας συνδράμουν και μαχητικά τα οποία χτυπούν στόχους σε ρωσικά εδάφη.

Νέο χτύπημα των Ρώσων σε κατοικημένη περιοχή στην Σούμι

Η Μόσχα από την πλευρά της εξαπέλυσε σήμερα πυραυλική επίθεση στην επαρχία του Σούμι από την οποία προελαύνουν οι ουκρανικές δυνάμεις. Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν πως ρωσικός πύραυλος χτύπησε κατοικημένη περιοχή. Δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο ουκρανικός στρατός έχοντας σήμερα υπό τον έλεγχό του περισσότερους από 100 οικισμούς και χωρία φαίνεται πως θα συνεχίσει την προέλασή του σε κομβικά σημεία της επαρχίας στην οποία θα επιχειρήσει να εδραιώσει την παρουσία του.

Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται ο ουκρανικός στρατός να επιχειρήσει να πάρει στην κατοχή του και τον πυρηνικό σταθμό της επαρχίας από τον οποία σήμερα απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα.


Πηγή