xalkidiki.jpg
xalkidiki.jpg

Δύο άτομα δέχθηκαν σφαίρες σε στέρνο και χέρι ενώ τραυματίστηκε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Τα βίντεο που έχουν καταγράψει τη συμπλοκή, με τους θαμώνες του μαγαζιού, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, να τρέχουν για να σωθούν, σοκάρουν.

Πρωταγωνιστές του επεισοδίου είναι και άτομα του οργανωμένου εγκλήματος που καταζητούνται από τις βουλγαρικές Αρχές για την εγκληματική τους δράση αλλά και Έλληνες σεσημασμένοι.

Ντοκουμέντο

Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που άρχισε ο άγριος καβγάς στο μπαρ της Χαλκιδικής.

Μια παρέα Βούλγαρων που διασκεδάζει στο μαγαζί, ξεκινάει τη συμπλοκή πετώντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Το κατάστημα μετατρέπεται σε ρινγκ. Ο ιδιοκτήτη του bar, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, πέφτει στο έδαφος, δέχεται χτυπήματα σε όλο του το σώμα αδυνατώντας να αντιδράσει.

Πελάτες τρέχουν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν. Μέσα και έξω από το μαγαζί επικρατεί πανικός. Άνθρωποι είναι ματωμένοι. Η Αστυνομία μπαίνει στον χώρο, ρίχνουν στο έδαφος τους εμπλεκόμενους και τους συλλαμβάνουν.

Δύο άτομα έχουν χτυπηθεί από σφαίρες, ένας στο στέρνο και ο άλλος στο χέρι. Έντρομοι οι πελάτες έψαχναν κάπου να κρυφτούν για να γλιτώσουν τη ζωή τους, χωρίς καν να ξέρουν τι έχει συμβεί.

«Ακούσαμε κάτι και νομίζαμε ότι ήταν πυροτεχνήματα, αλλά όπως λέτε ήταν πυροβολισμοί. Δεν ξέρω αν σκοτώθηκε και κάποιος. Και μετά ακούσαμε ασθενοφόρα και την Αστυνομία και μετά όλα ηρέμησαν», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν μια 7 ομάδα Βούλγαρων ξυλοκόπησε με γροθιές και κλωτσιές τον ιδιοκτήτη του καταστήματος επειδή άργησε να φτάσει το φαγητό που είχαν παραγγείλει.

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν στο μαγαζί έφτασαν τρεις μπράβοι, με τον έναν από αυτούς να βγάζει όπλο, να τραβά την σκανδάλη και να τραυματίζει στο στέρνο τον έναν της παρέας.

Εθελοντής διασώστης που αντίκρισε πρώτος το αιματοβαμμένο σκηνικό συγκλονίζει με την περιγραφή του. Τρεις άνδρες μέσα στα αίματα, με τον έναν από αυτούς να χαροπαλεύει καθώς έχει δεχθεί σφαίρα στο στέρνο.

«Ήταν ένας με σφαίρα στο μεσοθωράκιο και ένας άνθρωπος χτυπημένος στο κεφάλι. Ένας τρίτος ήταν ελαφρά στο χέρι».

Στο σημείο εντοπίστηκαν 4 κάλυκες.

Συλλήψεις

Για το αιματηρό συμβάν έχουν γίνει 8 συνολικά συλλήψεις. Οι 5 από τους 8 θα οδηγηθούν σήμερα στα δικαστήρια Πολυγύρου, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, που είναι τραυματίες, νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο. Και οι τρεις έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι 5 που θα οδηγηθούν σήμερα στις δικαστικές Αρχές, ήταν θαμώνες του καταστήματος και συμμετείχαν στο συμβάν. Πάνω τους, κατά τη σύλληψή τους, βρέθηκαν σπρέι πιπεριού, μαχαίρια και γκλοπ.

Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους εστιάζοντας στα τρία άτομα που είχαν τη φύλαξη του καταστήματος και φέρονται να είχαν πάνω τους τα όπλα.

Οι δύο από τους τρεις έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για ημεδαπούς με βαρύ ποινικό παρελθόν.


Πηγή