Capture 77.jpg
Capture 77.jpg

Στην υπόλοιπη χώρα, στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, αν και ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, το μεσημέρι προβλέπονται νεφώσεις και γενικευμένη αστάθεια, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι μέτριας έντασης, και στα ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση θα πρέπει να περιμένουμε από αργά το απόγευμα και στη συνέχεια, και κυρίως το βράδυ. Περισσότερη θα είναι η ηλιοφάνεια στα νησιά του Αιγαίου, πλην της Κρήτης, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά το μεσημέρι τους 35-36 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί κοντά στους 30-33 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη, 3-5, τοπικά και 6 μποφόρ και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα πνέει ένα δυτικό ρεύμα μέχρι 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αρχικά θα επικρατήσει αίθριος καιρός και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 βαθμούς. Στα ανατολικά προάστια οι μέγιστες θερμοκρασίες θα πέσουν στους 30 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και το πρωί καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα βρέχει τοπικά, και το βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-33 και οι άνεμοι βόρειοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά το απόγευμα σε νότιους.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με τάση να γίνει και πάλι πιο ζεστός. Ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά, και κυρίως στα νότια, σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα ανέβει εκ νέου και θα κυμανθεί κοντά στους 36-37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 33-34 στα νησιά μας. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5, στο Αιγαίο τοπικά και 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος, και ηλιόλουστος , με εξαίρεση το μεσημέρι στα ορεινά, όπου και θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ζέστη θα παραμείνει με το θερμόμετρο το μεσημέρι κοντά στους 37-38 βαθμούς, με βόρειους ανέμους 4-6 μποφόρ.


Πηγή