Στις 10.00 το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο ΥΜΑΘ με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Α’ και Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά θα αναχώρησε για το Μέγαρο Μουσικής όπου θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης., ενώ λίγο πιο πριν θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τα έργα του μετρό απάντησε πως «θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή».

Θα γίνει επίσης παρουσίαση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Μετρό καθώς η έναρξη λειτουργίας του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής προσοχής, καθώς η βασική γραμμή του έργου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία εντός του Νοεμβρίου 2024.

τα οδικά έργα ξεχωρίζει το FlyOver, ενώ στον τομέα της επιχειρηματικότητας προχωρά η ανάπλαση της ΔΕΘ.

Με μικρό «καλάθι» στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι θα είναι μία ΔΕΘ «δουλειάς» που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές παραμέτρους και παράλληλα ζητήματα ,που απασχολούν τους πολίτες και πρέπει να επιλυθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι δεν θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη κρατώντας καλάθι παροχών.

Κυβερνητικές πηγές λένε πως ο πρωθυπουργός δεν τάζει πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν και λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τις οροφές που υπάρχουν στις δαπάνες.

Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν με βάση αυτά τα περιθώρια.

Η πρόταση της ΕΕ είναι οι δαπάνες του 2025 να αυξηθούν περίπου κατά 3 δις ευρώ σε σχέση με το 2024 ενώ γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν κάπως περισσότερο.

Ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και στην ενίσχυση του εισοδήματος όλων των πολιτών.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει στη Θεσσαλονίκη και τις καθιερωμένες συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Πηγή