Capture 166.jpg
Capture 166.jpg

Καθώς η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο σχεδόν σε όλη τη χώρα και κάποιες αραιές συννεφιές κατά διαστήματα στα νότια.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η συννεφιά θα είναι αυξημένη. Το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται βροχές και μπόρες σε όλη την ορεινή ηπειρωτική χώρα, ενώ είναι πιθανό να βρέξει έστω για λίγο σε πιο πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, καθώς και στα βουνά της Κεφαλονιάς και της Κέρκυρας, στα Επτάνησα.

Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία το μεσημέρι. Θα κυμανθεί κοντά στους 31-35 στα βόρεια και έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο και στα νησιά του Ιονίου, το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί, θα στραφούν σε βόρειους το απόγευμα έως 4 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 3-5, στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα και τοπικές συννεφιές το μεσημέρι, οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 βαθμούς με βοριάδες 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα κυλήσει με αραιή συννεφιά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι υπάρχει η πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-32 βαθμούς, μεταβλητοί οι άνεμοι 2-4 μποφόρ.

Ο καιρός Πέμπτη και Παρασκευή

Την Πέμπτη, η αστάθεια θα γενικευτεί, με αποτέλεσμα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Εύβοια, με καταιγίδες στα ορεινά.

Το πρωί όμως, και αργά το απόγευμα, ο καιρός θα είναι αίθριος, εκτός από το Ιόνιο που όπως φαίνεται θα βρέχει ασθενώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτικά και βόρεια Ελλάδα, όπου θα κυμανθεί κοντά στους 29-32 στα δυτικά και έως 34-35 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στο Αιγαίο 3-5, στα Δωδεκάνησα και 6 μποφόρ.

Η Παρασκευή αναμένεται να είναι μια βροχερή ημέρα, καθώς από το πρωί ασθενείς βροχές θα ξεκινήσουν στο Ιόνιο και στην Εύβοια. Το μεσημέρι και έως αργά το απόγευμα, ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα, με καταιγίδες πιο ισχυρές στην Πελοπόννησο.

Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Λίγο χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες, και θα κυμανθούν κοντά στους 30-34 βαθμούς, βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5, στο ανατολικό Αιγαίο και 6 μποφόρ.


Πηγή