Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο κ. Κεδίκογλου και για την πρόταση του κ. Κασσελάκη να ορίσει τον Νίκο Παππά επικεφαλής της ΚΟ. Για την πρόταση αυτή, ο κ. Κεδίκογλου ψήφισε «όχι».

«Δεν είναι μομφή στο πρόσωπο του κ. Παππά. Εμείς ζητήσαμε αν υπήρχε η δυνατότητα να αναβληθεί η συνεδρίαση, να πέσουν οι τόνοι και να μην οδηγηθούμε σε μία ψηφοφορία. Είτε περνούσε η πρόταση του προέδρου είτε όχι, θα βγαίναμε πληγωμένοι. Και σε μια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μία περιδίνηση, σε ένα καθοδικό σπιράλ, δεν υπήρχε κάτι το επείγον. Λάβαμε ένα μήνυμα για συζήτηση περί του προγράμματός μας, και τελικά το βασικό θέμα ήταν οι αλλαγές στο προεδρείο. Για τον κ. Φάμελλο έχω να πω ότι για όσο διάστημα συνεργαστήκαμε, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κράτησε ενωμένη την ΚΟ την ώρα που είχαμε ένα ναρκοπέδιο γύρω μας. για μένα θα ήταν μη τίμιο να μην τον τιμήσω με την ψήφο μου», είπε αρχικά.

«Αυτή την στιγμή όπως έγινε, το μόνο που κερδίσαμε ήταν παραπάνω εσωστρέφεια, και χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση για το που υστέρησε ο κ. Φάμελλος, ήρθε το πρόσωπο του κ. Παππά. Δεν είπα ότι είναι λιγότερο ικανός. Θεώρησα ότι ήταν μια επιπλέον ένταση την στιγμή που πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Ωστόσο είναι δικαίωμα του προέδρου να κάνει αυτές τις αλλαγές. Το δύσκολο είναι να πορευθείς συλλογικά. Το να βρίσκουμε εχθρούς είναι το εύκολο της υπόθεσης», συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου.

Για την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη: «Είναι λάθος να βγάζουμε συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις τον μήνα Αύγουστο. Υπάρχει μία παγωμάρα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα γίνει παρακάτω. Είναι πολύ ρευστό το σκηνικό τώρα. Δεν νομίζω ότι αμφισβητείται ο κ. Κασσελάκης. Είναι λάθος να βάλουμε στο στόχαστρο τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να κοιτάξουμε εμείς πώς τα πήγαμε. Έχουμε πρόεδρο τώρα και πρέπει να δούμε πώς θα ακουστεί η φωνή μας».

Η κ. Ευθυμίου με την σειρά της μίλησε για τις δημοσκοπήσεις, από τις οποίες η ΝΔ έχει συγκεντρώσει 22,2%.

«Προφανώς είναι ευρήματα, οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία της στιγμής, εμείς συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο. Δεν θα κρίνω α λα καρτ αυτή την δημοσκόπηση. Χθες ο πρωθυπουργός ήταν στη Θεσσαλονίκη, εγκαινίασε την πλατφόρμα στην οποία εντάσσονται όλα τα έργα που γίνονται. Αυτό σημαίνει μια λογοδοσία, διαφάνεια και έναν σχεδιασμό. Τα χρήματα στην Περιφέρεια που δόθηκαν μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων, αντιστοιχούν σε ένα διπλάσιο σχέδιο Μάρσαλ. Δόθηκαν χρήματα στην Περιφέρεια, μας ενδιαφέρει η μείωση των οικονομικών ανισοτήτων και στοχευμένες κινήσεις. Η επόμενη 4ετία είναι ένας ικανός χρόνος για να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Το νέο που δόθηκε χθες είναι ότι το μετρό παραδίδεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες, από τις 30 Νοεμβρίου. Δεν εγκαινιάσαμε μουσαμάδες», δήλωσε.

Ο κ. Μήλης από το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: « Η ΝΔ είναι κυβέρνηση για 2η τετραετία ήδη από πέρσι το καλοκαίρι. Υπάρχει έντονο παράπονο από τους βουλευτές της ΝΔ ότι η 2η 4ετία δεν έχει τα ζητούμενα που θα ήθελαν οι βουλευτές της ΝΔ και κυριότερον η ελληνική κοινωνία. Υπάρχει μία συνολική αποδοκιμασία της πολιτικής της ΝΔ και αυτό φάνηκε στις ευρωεκλογές αλλά και σε άλλες μετρήσεις. Δεν έχει καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τα ζητήματα της ακρίβειας που ταλανίζει τα νοικοκυριά. Δεν έχει καταφέρει να λύσει τον γόρδιο δεσμό της Υγείας. Θεωρείται πλέον πολιτική επιλογή το να μην θες να επιλύσεις τα προβλήματα της Υγείας. Επίσης ενέργεια και στέγαση στα μεγάλα αστικά κέντρα».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι με σταθερά βήματα, συγκεκριμένες προτάσεις, ότι υπηρετεί τα αιτήματα της ανανέωσης και της ενότητας και της προοπτικής. Για την δημοσκόπηση, η μεγάλη της εικόνα είναι ότι η κυβέρνηση καταρρέει, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα είναι να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα που δίνουμε. Όλα τα στελέχη να μπουν σε μια κοινή γραμμή στράτευσης. Θα τολμήσω να πω πως, σε αυτή την δημοσκόπηση, αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε τα εσωτερικά του προβλήματα, ενδεχομένως να ήταν και πιο ψηλά», σχολίασε.


Πηγή